Aarhus Letbane indsætter ekstratog i myldretiden

Midttrafik og Aarhus Letbane indsætter ekstra myldretidstog om morgenen for at løse pladsproblemer i et fyldt morgentog fra Odder.

Artiklens øverste billede
Antallet af passagerer er vokset støt på Odderbanen siden åbningen i august, hvor dette foto er taget. Foto: Stine Rasmussen.

Efter store problemer med overfyldte letbanetog om morgenen fra Odder, har Aarhus Letbane og Midttrafik besluttet at indsætte to ekstratog i myldretiden fra onsdag morgen.

»Vi sætter et ekstratog ind fra onsdag morgen med afgang kl. 7.45 fra Aarhus H til AU Hospital i Skejby og et ekstratog den anden vej fra AU Hospital kl. 8.02 til Aarhus H,« siger Jens Velling, kommunikationschef ved Aarhus Letbane.

Det er tilsyneladende blevet attraktivt for mange flere at tage toget ind til Aarhus H.

Ole Sørensen, gruppeleder ved Midttrafik

Siden letbanestrækningen til Odder blev sat i gang, er antallet af passagerer steget, så der især i myldretiden om morgenen har været problemer på Aarhus H, hvor en hel masse ventende passagerer på perronen ikke har kunnet få plads i letbanen mod nord, fordi især toget med afgang kl. 7.50 allerede er fyldt.

»Problemet har været en kombination af ekstra mange passagerer i toget fra Odder og ekstra mange passagerer på perronen, som er kommet fra regionaltogene. Vi havde nok ikke regnet med, at så mange i Odder-toget ville blive siddende og køre videre, og heller ikke, at så mange har opdaget muligheden for tage toget ind til Aarhus fra f.eks. Horsens og så skifte til letbanen,« siger Ole Sørensen, gruppeleder ved Midttrafik.

Eksemplet kan også være en mand, der bor i Skanderborg og arbejder i Nobelparken, som nu vælger toget frem for bilen, fordi der er letbaneforbindelse fra Aarhus H til Nobelparken.

»Min reaktion er jo, at det er meget positivt, at så mange er begyndt at bruge letbanen. Det er tilsyneladende blevet attraktivt for mange flere at tage toget ind til Aarhus H, fordi man nu kan komme videre med letbanen,« siger Ole Sørensen.

Tilsammen har de mange siddende passagerer fra den sydlige del af Aarhus og de nye togpendlere skabt mylder, men med et ekstratog kl. 7.45 håber Midttrafik at få ”ryddet op” på perronen på Aarhus H, inden toget fra Odder kommer ind på stationen, så der kan blive plads til alle.

»Vi har tilsyneladende ekstramange passagerer lige omkring kl. 7.45 på Aarhus H, så nu vælger vi at køre både 7.40, 7.45 og 7.50 mod Skejby fra Aarhus H,« siger Ole Sørensen.

Ifølge Ole Sørensen kan et letbanetog ikke blot forlænges med et ekstra vognsæt, fordi togets 40 meter svarer til hele længden på perronerne, og derfor skal kapaciteten netop øges ved at indsætte ekstra tog. I forvejen kører der seks tog i timen mellem Aarhus H og AU Hospital i Skejby mellem kl. 6 og kl. 18 på hverdage.

Ifølge Jens Velling, Aarhus Letbane, kan det store pres i september også skyldes studiestarten på byens uddannelser, hvor mange nye studerende har tidlig mødetid, mens de senere på studieåret får mere skiftende mødetider.

I en information om det nye ekstratog opfordrer Midttrafik i øvrigt til, at kunderne viser hensyn til hinanden ved at lade andre komme ud af toget, inden man selv stiger ind. Ind- og udstigning af letbanen skal helst glide hurtigt og uhindret, så letbanen ikke holder for længe ved perronen og bliver forsinket til næste stop, skriver Midttrafik.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.