Her kan man spise sig mæt i Norddjurs

Man anbefales at komme med tom mave til Fjellerup Strand, hvor Borddjurs har arrangeret madmarked for at vise, hvad Norddjurs egentlig har at byde på.

Der er nok at spise i Norddjurs. Det kan man smage på Fjellerup Strand til og med den 1. august, hvor Borddjurs finder sted.

Det er et nyt madmarked, strandcafé og gårdbutik, som er åbnet i et samarbejde mellem Food, Nordic Destination og Norddjurs Kommune for gennem dette udstillingsvindue at skabe fokus på de lokale råvarer og specialiteter – lige fra grøntsager og kød til specialiteter som honning, gin og tang.

Målet er at udvikle et bæredygtigt og leveringsdygtigt netværk af fødevareproducenter, der året rundt kan levere lokale fødevarer til restauranter, butikker og markeder uden for Norddjurs.

Besøgende på stranden kan købe råvarerne med hjem, men de kan også smage dem på stedet: De tre aarhusianske restauranter Mellemrum, Komfur og Ombord er rykket ud til Fjellerup, helt nøjagtigt på Klitvej i Glesborg. Allan Thallaug fra de tre restauranter er sammen med Morten Grene fra Thorsager Forsamlingshus initiativtager til madmarkedet.

For projektet handler også om at skabe liv på stranden, få folk til at komme derud for at få noget at spise, lidt at drikke, en is, eller hvad man nu har lyst til.

Det kan man gøre i fællesskab med andre den 18. og 25. juli. Den dag lyder menuen på helstegt anguskvæg fra Rydalsgaard, marinerede grøntsager fra Norddjurs, kartofler med urter fra Høbjerg Gartneri og friske jordbær med fløde fra Høbjerg.

Borddjurs har åbent hver dag fra kl. 11-20, og arrangørerne anbefaler, at man kommer med tom mave. Der er rig mulighed for at gå mæt derfra.

tins

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen