Novo-støtte til Grenaa Gymnasium

Grenaa Gymnasium har af Novo Nordisk Fonden modtaget en bevilling på 1.289.603 kr. til projektet ”Play. Passion. Purpose”. Projektet, der løber over tre år, er et såkaldt minieksperimentarium til omstrukturering af undervisningen i de naturvidenskabelige fag i gymnasiet med, hvor et legende element skal være et centralt princip. Pengene kommer ud af en pulje på i alt 25 mio. kr., som Novo Nordisk Fonden netop har bevilliget til naturvidenskabelig undervisning og formidling. I alt 14 projekter har modtaget støtte i den forbindelse. På Aarhus Universitet, Institut for Fysik og Astronomi, har man modtaget 2.997.856 kr. til et undervisningsteleskop i Australien til brug i gymnasieskolerne i Danmark.

Det er anden gang, at Novo Nordisk Fonden uddeler støtte til dette område i åben konkurrence, og ansøgningerne var mange og kvalificerede, lyder det fra fonden.

»Projekterne er med til at ruste børn og unge, så de kan navigere i et samfund i hastig teknologisk udvikling. Det er ambitiøse og spændende projekter, der nu sættes i gang,« siger Berith Bjørnholm, der er leder for afdelingen for naturvidenskabelig uddannelse og formidling i Novo Nordisk Fonden, i en pressemeddelelse.JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen