Bølge af tyverier fra varebiler i Favrskov

Østjyllands Politi har den seneste måned oplevet en stigning i antallet af tyverier fra varebiler i Favrskov Kommune.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Claus Bonnerup

Fredag formiddag kørte den lokale betjent i Hammel, Jesper Poulsen, patrulje i byen, da han på Havrevænget blev opmærksom på en Toyota Avensis, der holdt parkeret på stedet med to forskellige nummerplader på.

Ved opslag i politiets systemer kunne lokalbetjenten konstatere, at begge nummerplader stammede fra andre biler, og at de var meldt stjålet.

Jesper Poulsen besluttede derfor at se lidt nærmere på bilen, og det viste sig at være en god idé. Bilens varerum var nemlig fyldt med tømrerværktøj i form af diverse bor, Dewalt-maskiner og håndværktøj, der stod så pænt, at det så ud som om, det lige var lastet ind i bilen.

Værktøjet havde tydeligvis været mærket, men mærkerne var slebet væk, hvorefter der var sat sort gaffatape over, så slibningen ikke kunne ses. Lokalbetjenten har fundet frem til en 34-årig mand, der har vedkendt sig, at bilen er hans, og at han har påsat de stjålne nummerplader.

»Han havde dog ikke nogen god forklaring på, hvorfor bilen var fyldt med værktøj med afslebne mærker, så det har vi taget med til lokalstationen i Hammel. Ved at offentliggøre billeder af værktøjet håber vi at finde frem til ejeren,« siger politiassistent Jesper Poulsen.

Favrskov særligt udsat

Østjyllands Politi har kigget nærmere på antallet af sager om tyveri fra varebiler i Favrskov Kommune. Tallene viser, at der i maj blev anmeldt 26 tyveri fra varebiler i kommunen.

Det er tre gange så mange anmeldelser som i april, og de udgør knap halvdelen af alle politikredsens anmeldelser om tyverier fra varebiler i maj.

Fælles for tyverierne i Favrskov er, at gerningstidspunktet er om natten alle ugens dage, dog med en overvægt henover weekenderne.

Tyvene kommer ind i bilerne ved at knuse en rude eller bryde/skære døre op, og de går typisk efter el-/batteriværktøj, håndværktøj, kompressorer og varmluftsblæsere.

Østjyllands Politi opfordrer firmaer og håndværkere til at være ekstra opmærksomme og kigge varebilerne igennem med tyvens øjne.

»Man kan for eksempel overveje, om værktøjet skal blive liggende i bilen natten over, eller om man skal tage det med indenfor. Og hvis det skal ligge i bilen, så bør man sørge for, at det ikke er synligt udefra - og eventuelt parkere bilen et sted, hvor den ikke er tilgængelig. Det er også en god idé at mærke sit værktøj og notere serienumre på særligt dyrt værktøj,« siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard.

JP Aarhus

Andre læser

Mest læste

Del artiklen