Nu må du klunse på genbrugspladsen

På genbrugspladsen i Hadsten kan man fremover gøre både små og store genbrugsfund. Favrskov Forsyning indleder søndag et forsøg med direkte genbrug.

Artiklens øverste billede
Ikke alt er egnet til genbrug, men man gør klimaet en tjeneste ved at undgå, at brugte ting, der stadig har brugsværdi, ender som affald. Derfor laver Favrskov Forsyning et Gi’ og Ta’ område på Hadsten genbrugsplads, hvor brugerne på pladsen ikke kun kan aflevere brugbare ting som andre kan have nytte af, men også kan tage ting med hjem. Arkivfoto: Peter Klint

Den slidte lænestol med ødelagt betræk kan af ejeren betragtes som affald, mens gør-det-selv-naboen ser et uudnyttet designklenodie. Sådan er det med mange ting - de fliser, den ene husejer ikke kan finde anvendelse for, kan være en andens nye indkørsel. Det er baggrunden for et nyt halvårligt forsøg på Hadstens genbrugsplads.

Normalt er det ikke tilladt at tage ting med hjem fra landets genbugspladser, men nu får Hadstens genbrugsplads et særligt ”Gi’ og Ta’-område”, som lægger op til, at alt fra tøj, møbler og byggematerialer kan få et længere liv.

»Der vil være mulighed for at give og tage bøger, pynteting, legetøj og andre småting, men også møbler og byggematerialer. Vi modtager f.eks. mange fliser, belægningssten og træbrædder, der sagtens kan bruges, i stedet for at smide dem ud. Vi inddeler området i forskellige kategorier/temaer, så det altid er nemt og overskueligt for brugerne at gå på genbrugsjagt,« siger Jens Drivsholm, driftschef i Favrskov Forsyning, som står bag forsøget, i en pressemeddelelse.

I forsøgsperioden kan personalet på genbrugspladsen også flytte ting fra de forskellige containere til ”Gi’ og Ta’-området”, hvis de vurderer, at det er i god og brugbar stand. Ønsker man ikke, at andre skal have mulighed for at genbruge de ting, man afleverer, skal man fortælle det til personalet, pointerer Jens Drivsholm.

Det nye ”Gi’ og Ta’-område” åbner søndag 2. juni, og i den anledning er der åbningsreception kl. 12.30-14.30 med kaffe, kage og muligheden for at få nyt genbrug med hjem.

mlka

Andre læser

Mest læste

Del artiklen