Vores by?

»Kvæl nu ikke alting i brok«, lød overskriften på et læserbrev i avisen onsdag forfattet af socialdemokraten Steen B. Andersen, kulturudvalgsformand og ordfører for kollektiv trafik i Aarhus Byråd. Steen B. Andersen skrev blandt andet:

»Helt konkret handler det om debatten om kulturhovedstaden, lufthavn og infrastruktur. Debatter, hvor vi risikerer, at store projekter falder helt på gulvet på grund af internt (politisk) fnidder og gold kritik frem for konstruktive idéer.«

Vi medgiver gerne, at i det en by, hvor Socialdemokraterne mener at have historisk ret til magten, må være udfordrende, at ikke alle deler denne opfattelse.

Aarhus er en by af tilflyttere. Hvert år ankommer tusinder for at påbegynde en videregående uddannelse, og langt fra alle har ambition om at slå sig ned i byen resten af livet. Andre bor i Aarhus, fordi de har fået arbejde her, men det er ikke ensbetydende med, at de føler, at Aarhus er deres by. Ikke så få føler sig fremmedgjorte i Aarhus, fordi de aldrig bliver gode venner med byen, hvad årsagen end måtte være.

Hvad der især synes at genere Steen B. Andersen er, at dem, der virkelig brænder for Aarhus, ikke mener, at han og hans byrådskollegaer tager ordentligt vare på byen.

Vi betvivler ikke, at Steen B. Andersen mener, at Socialdemokraterne forvalter magten efter bedste evne, men i så fald er det ganske legitimt at mene, at evnerne ikke synes at række særligt langt. Det gælder især de visionære evner.

Hvad mange betragter som et oprigtigt engagement i Aarhus, bliver i Steen B. Andersens verden til »negativ debat«.

Hvis man eksempelvis mener, at kulturhovedstadsprojektet hidtil har været varetaget på et amatøragtigt niveau, hævder Steen B. Andersen, at det er »helt ødelæggende for dette enestående projekt«, da det kan afstedkomme manglende økonomisk opbakning fra staten.

Kan hænde, men hvornår blev indbyggerne i Aarhus spurgt om, hvorvidt de ønskede at støtte dette politiske projekt?

Aarhusianerne bør ifølge Steen B. Andersen også afstå fra at deltage i lufthavnsdebatten, ligesom man heller ikke skal debattere de katastrofale trafikforhold i byen.

Vi må forstå, at Socialdemokraterne har en plan, og selv om kun partiets midtbyaarhusianske magtelite kan få øje på den, har borgerne at afstå fra at brokke sig. Punktum.

I 1990’erne hentede et ikke herboende bryggeri stor succes på reklamekampagnen »Vores Øl«.

Steen B. Andersens vil med sikkerhed ikke vinde samme succes for sine synspunkter, da han med et af tidens udtryk har trukket ”jahatten” så langt ned over øjnene, at han er blevet blind for de trafikale og bureaukratiske trængsler, som aarhusianerne dagligt lider under, og som stort set alle er resultatet af elendigt politisk håndværk og dårlig eksekvering i den kommunale forvaltning.

Ingen kritiserer forholdene i Aarhus af ond vilje, men i håb om at formå byrådsmedlemmerne til at udvise en ganske anden visionær professionalisme.

.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.