Leder: Stop en halv

Aarhus vil gerne være noget ved musikken, og forleden åbenbaredes kommunale planer om en ny koncertplads ved Eskelund.

Den skal bl.a. være afløser for Vestereng, der lukker om få år af hensyn til naboen, det nye universitetshospital.

Eskelund-projektet vurderes at komme til at koste 23 mio. kr. Koncertpladsen omfatter ca. syv hektar og får plads til 40.000 tilskuere, men der er mange udfordringer, inden man kommer til at høre den første tone i Eskelund, hvis man da nogensinde kommer til det.

Det viser sig nemlig efter offentliggørelsen af de kommunale planer, at der er ret så stor uenighed om nødvendigheden af en ny koncertplads.

Lidt bagvendt mener f.eks. formanden for kulturudvalget i Aarhus Kommune, den radikale Rabih Azad-Ahmad, at behovet for en ny koncertplads er så presserende, at man skal sætte tempoet op i det forberedende arbejde, så koncertpladsen ved Eskelund kan stå klar i 2017.

Derimod advarer en af musikbranchens større aktører, Brian Nielsen, der bl.a. står for musikfestivalen Northside, mod at anlægge en koncertplads ved Eskelund. Han mener ganske enkelt, at der ikke er behov for pladsen.

Den holdning baserer Brian Nielsen på, at trenden ude i verden går mod musikfestivaler centralt i byerne og mod store indendørs koncerter. Hvad angår det sidste er løbet foreløbig kørt for Aarhus, idet der er multiarenaer i Herning, Malmø og snart også i København.

Nu har én aktør fra musikmiljøet tilkendegivet sin holdning, og det ville være fint, hvis man også kunne få andre til kommentere Eskelund-projektet konkret. Man må gå ud fra, at folk i musikbranchen har indsigt i forholdene og derfor er værd at lytte til. Når koncertarrangør Brian Nielsen udtaler sig, som han gør, er der grund til at stoppe en halv og analysere projektet endnu engang og endnu grundigere.

Hvis der virkelig ikke er behov for en ny stor koncertplads i Aarhus, skal man naturligvis ikke øde skatteydernes penge bort på Eskelund-projektet. Noget helt andet er så, at disse skatteyderpenge slet ikke er til stede her og nu.

Den omstændighed er ikke just til gunst for kulturudvalgsformandens ønske om at sætte mere fart i processen med etablering af en koncertplads ved Eskelund.

Ligesom nødvendigheden af en ny koncertplads skal analyseres til bunds, bør man analysere økonomien i projektet. Har kommunen pengene, eller har kommunen ikke de 23,5 mio. kr. til Eskelund-projektet?

Findes der andre realistiske økonomiske modeller? Kulturudvalgsformanden siger, at man må forsøge at skaffe sponsorer. Javel, men findes de overhovedet? Sponsorkronerne skal bl.a. findes i et aarhusiansk og østjysk erhvervsliv, der på bundlinjen også er mærket af krisetider.

Hastværk er som bekendt lastværk, og i stedet for at forcere Eskelund-projektet, bør man fra kommunal side tage sig tid til at få analyseret alle aspekter – især om der overhovedet er behov for en ny koncertplads.

.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.