Afbrænder

Natur- og Miljøklagenævnet har irettesat Aarhus Kommune i en sag om anlæggelse af en ny kunstgræsbane ved Bellevuehallerne. Projektet omfattede overgang fra grusbane til kunstgræsbane og ændring af lysforholdene. Det medførte øget brug af anlægget, og ændringen af lysforholdene var så generende, at naboer klagede over støj- og lysgener. Natur- og Miljøklagenævnet giver naboerne medhold i, at Aarhus Kommune har håndteret sagen forkert.

Aarhus Kommune vurderede, at det ikke var nødvendigt med en såkaldt VVM-screening, der er en vurdering af virkninger på miljøet. Den vurdering var, hvis man skal ty til fodboldjargon, en afbrænder fra kommunens side.

Ifølge Natur- og Miljøklagenævnet skal det være klart, at et nyanlæg ikke er til skade for miljøet, og det vurderer nævnet, at det var i forbindelse med kunstgræsbanen ved Bellevuehallerne.

Fra kommunalt hold er man overrasket over afgørelsen, idet man ikke anså omlægningen for stor nok til, at man skulle igennem en VVM-proces.Det er i orden, at man kommunalt ikke iværksætter unødvendige undersøgelser for skatteydernes penge. Men der burde blinke en advarselslampe, når man laver ændringer, der medfører, at der spilles fodbold, som ikke er lydløst, indtil kl. 22 i kunstig belysning, der også oplyser naboers haver og huse.

Det er fuldt forståeligt, at en idrætsklub gerne vil udnytte faciliteterne optimalt og f.eks. hellere vil have kunstgræs end grus og gerne vil have lysmaster, så der kan trænes og spilles, selv om mørket er faldet på.

Men det er kommunens pligt at anlægge en helhedsvurdering og iagttage påvirkningerne på nabolaget. Og her undrer det, at man ikke straks forholder sig til problemstillingen.

Nu er sagen gået omkring Natur- og Miljøklagenævnet, hvad det samlet set næppe bliver billigere af. Samtidig har naboerne måttet bruge tid og ressourcer på sagen, hvad der næppe har været synderligt befordrende for livskvaliteten.

På grund af den manglende rettidige omhu synes sagen mere eller mindre at være gået i hårdknude. Hvad angår støjgenerne venter man på en afgørelse i en lignende sag i Gentofte. Hvorfor man gør det og ikke har mod og mandshjerte til at træffe en beslutning selv, forekommer ikke helt klart.Mens man venter, og sagen går sin langsomme gang i den bureaukratiske mølle, generes naboerne stadig.

Aarhus Kommune forsikrer, at der straks vil blive udstedt forbud, hvis der støjes for meget på kunstgræsbaneanlægget ved Bellevuehallerne. Man kan ikke spille fodbold uden lyd, og man burde have indtænkt disse problemer fra begyndelsen.

Nu tegner der sig konturerne af en kikset løsning, som hverken idrætsudøverne eller naboerne vil være tilfredse med.

Ærgerligt, at kommunen ikke havde tvivlens nådegave i tide.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.