Skoleballade

Det skoleforlig, som Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten forleden enedes om, har mildest talt medført uro, protester og på nogle områder nærmest ballade.


Enhedslistens enlige byrådsmedlem, Jette Jensen, er ganske usædvanligt blevet undsagt af sit bagland for sin medvirken til forliget. Baglandet ønsker, at hun trækker sig fra byrådet, hvilket Jette Jensen dog afviser at gøre.

Mens der er uro på bagsmækken hos Enhedslisten, er der en betydelig folkelig modstand mod specielt en af forligsmagerne, SF'eren Thomas Medom. Ligesom Jette Jensen arbejder han som folkeskolelærer, og der er blevet sat spørgsmålstegn ved deres habilitet.

Borgmesterafdelingens topjurist Frederik Gammelgaard, selv tidligere konservativt byrådsmedlem, siger ganske vist god for begges habilitet, men det ændrer ikke ved, at der i nogles øjne anes urent trav. En ting er jura, en anden ting er sund fornuft og god dømmekraft.Især Thomas Medom har med sin hårde retorik mod politiske modstandere, omkring skoleforligsforhandlinger er det især gået ud over Venstre, der på det nærmeste er blevet svinet til, bragt sig i centrum som skydeskive for kritik.

Forældre og lærere på Rundhøjskolen har været ret så krasse i deres kritik af Medoms rolle. Som ansat på Rosenvangskolen, der ifølge forliget skal overtage halvdelen af Rundhøjskolens elever, er han arbejdsmæssigt involveret i sagen.

Uanset juraen burde han selvsagt have haft så megen dømmekraft, at han var gået uden for døren. Medom forsikrer, at han ikke har haft ureelle hensigter, hvilket nok skal passe, men ved sin skødesløshed giver han anledning til, at nogle skyder ham slette hensigter i skoene.

Thomas Medoms uheldige rolle forværres af ham selv i kraft af hans nærmest hysteriske kritik af politiske modstandere. Resultatet er et kæmpemæssigt politisk selvmål, som vælgerne forhåbentlig stadig husker på næste valgdag.

Selv forhandlingsforløbet, hvor Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti trak sig, var ganske uskønt og tjener ikke det samarbejdende folkestyre til ære. Selve forliget er også underligt uldent, så alt i alt er betegnelsen makværk nok ret præcis.

At man slagter en velfungerende skole som Rundhøjskolen, der gennem år har gjort en forskel i kraft af satsningen på eliteidræt og generelt mere idræt på skemaet, forekommer underligt. Det er forståeligt, at forældre, elever, lærere og andre ansatte kæmper for deres skole.

Selv om der er en fire ugers høringsfase, hvor politikerne bag forliget skal lytte til indsigelserne, fører protesterne formentligt ikke til ændringer. Dertil er der for meget prestige på spil, selv om skoleforliget er langt fra det optimale.

Både Vejlby Skole og Rundhøjskolen er eliteidrætsskoler og med lukning af dem begge, kan man med rette frygte for eliteidrætssatsningens fremtid. Det er mere end ærgerligt, at man nu ødelægger disse miljøer, som det har taget år og hårdt arbejde at skabe

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.