Leder: Et nyt ord

Man må lade Socialdemokraterne og SF, at begge partier rummer en række Georg Gearløs-typer.

Alle er udstyret med miljørigtige lavenergipærer, og måske derfor kan de have lidt svært ved at se lyset. De pågældende har netop overgået sig selv og fremsat et forslag, der skal skabe liv og glade dage på det gabende tomme Bispetorv. Initiativet er på alle måder usædvanligt. Forslaget rummer nemlig også et helt nyt ord: ”foreningstorvskoncept”.

Med det skal alle problemer på Bispetorvet, der henligger øde efter at være blevet renoveret af et tidligere byråd, løses.

Som borger undrer man sig, men set i en større sammenhæng passer forslaget udmærket til øvrige forløb, der har været i forbindelse med renoveringen af torvet. Hele miseren forekommer temmelig amatøragtig og kunne næppe udspille sig ret mange andre steder end i Århus.

Først sammensættes en dommerkomité af velmenende ildsjæle, hvoraf flere rider deres egne kæpheste, og derfor bliver det i sidste ende stadsarkitekten, der bestemmer.

Derpå indkaldes forslag fra borgerne. Der indkommer så mange, at flere borgere er klar til hver især at påtage sig æren for netop det forslag hver gang, der sker noget på torvet.

Forslagene pegede i øst og vest. Stadsarkitekten fejede det meste af bordet og fik sit nøgne torv, så nu har byen tre tomme pladser en suite: Lille Torv, Store Torv og Bispetorvet. Inden længe kan vi tilføje Hack Kampmanns Plads, havnepladsen øst for Toldboden. Dermed vil byen fortsat lide af, hvad man kunne kalde en sygelig besættelse af tomme pladser. Århus samler på tomme, forblæste torve, men de to partier har løsningen.

Så efter at kommunen har spenderet millioner uden åbenlyst at vide hvorfor, skal de frivillige foreninger bringe liv til pladsen. Spejderne, folkedanserne, ældrerådet, idrætten og de sociale foreninger.

Det skal nok blive festligt.

Rådmand Dorthe Laustsen udtaler, at hun tror, at århusianerne bliver positivt overrasket over alle de aktiviteter, der er for enhver smag.

Det har hun sikkert ret i.

Men man har næppe renoveret Bispetorvet for at opleve stoledans, folkedans, lejrbål eller måske høvdingebold på en af byens fornemste pladser.

Meningen er, at det skal være turistvenligt, men de stakkels gæster må da tro, at de er havnet det forkerte sted.

Kommunen burde have gjort sig tanker om, hvad der skulle ske, inden arbejdet blev indledt.

Det nye ord ”foreningstorvskoncept” er en falliterklæring, og det kan vel heller ikke være de frivillige foreninger, der skal rykke ud, hver gang kommunen har brugt millioner uden at vide hvorfor. Der bør rettes op på forholdene ved hjælp af eksperter, der har forstand på indretning af pladser, og man bør bruge de penge, det kræver at omdanne de tre pladser til velfungerende byrum. Man er på rette vej på Store Torv, så det kan lade sig gøre.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.