Børn kaster sten mod politiet

Hvordan har børn i Gellerup helt ned i 9-10-års alderen fået den opfattelse, at det er i orden at kaste med sten efter politiet?

Den radikale politiker Zenia Stampe gik i går til angreb på alle de historier om flygtninge og asylsøgere, der alt for let kommer i omløb og ikke er andet end rene løgnehistorier eller små fjer, der bliver til hele høns uden noget kritisk modspil.

Beboere og forældre i Gellerup har som danske borgere et medansvar for at bidrage til integrationsprocessen.

Det er helt rigtigt at minde om, at alle har et medansvar for at holde bl.a. udlændingedebatten på et faktuelt grundlag, men lige så rigtigt det er at kritisere dem, der kritikløst sætter rene vandrehistorier i omløb om, at asylsøgere spiller fodbold med et pindsvin og lign., lige så rigtigt er det at forlange, at integrationsprocessen som sådan ikke kun går én vej. Den kræver både noget af det danske samfund og af dem, der søger om ligeberettiget optagelse i det.

Østjyllands Politi har desværre igen-igen måttet melde ud om ballade i Gellerup under ramadanen. Senest tirsdag aften kastede børn helt ned til 9-10 års-alderen med sten mod betjente i området, ligesom det igen kom til de efterhånden tilbagevendende ubehagelige tilråb mod politiet og andre myndighedspersoner. På den baggrund lyder der en indtrængende opfordring fra politiet til Gellerups forældre: Hold øje med jeres børn. Underforstået, naturligvis: I har som forældre et ansvar for dem.

Ifølge politiet er der for tiden ekstra stor udendørsaktivitet i aftentimerne i Gellerup, og det kan man som sådan ikke finde unaturligt. Det er ikke kun i det vestlige Aarhus, at de lyse sommeraftener nydes i de fri, og tilmed har der været ramadan. Men der er noget helt galt, når børn åbenbart går til angreb på politiet.

Hvad er det for et livssyn og en holdning til samfundets bærende institutioner, som her kommer til udtryk? Hvordan tør så små børn overhovedet optræde så ”voksent”? Det kan desværre ikke udelukkes, at det siger en hel del om, hvordan snakken går derhjemme, når børnenes forældre også er til stede og åbenbart ikke griber retledende ind. Børnenes fjendebilleder er ikke noget, de selv opfinder. Det kommer måske fra større søskende, der spiller seje, men så må mor og far da netop gribe ind. Disse børn præges af voksne og unge som alle andre børn. Det er ikke så lidt skræmmende, at så små børn har en så fjendtlig indstilling over for politiet, og det lover ikke just godt for den integrationsproces, der ellers tales så meget om.

Det er også her, det er på sin plads at minde om, at integrationen kun kan lykkes, hvis alle parter tager et medansvar. Beboere og forældre i Gellerup har som danske borgere et medansvar for at bidrage til processen. Det er netop ikke en ensrettet gade, hvor det kun er det omkringliggende samfund, der viser imødekommenhed og forståelse samt vilje til at drive integrationen videre. Danmark byder på så meget og stiller så mange muligheder til rådighed, at der også er et berettiget krav om aktivt med- og modspil.

Hver gang der er uro i Gellerup, mindes alle om, hvor langt der er igen, før man med rimelighed kan sige, at integrationen er i god gænge. At 9-10-årige tør kaste sten efter politiet, er simpelt hen uacceptabelt. Og det er først og fremmest en opsang, der er møntet på deres forældre.

.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.