Udvikling i Aarhus Syd

En by som Aarhus vil altid være under udvikling, men i disse år forekommer det, at byen på det nærmeste er under forvandling. Der bygges, bygges og bygges utroligt mange steder i byen, hvilket demonstrerer, at Aarhus er en by i vækst.

I den sydlige del af Aarhus, nærmere betegnet i Viby Syd, har man dog været nødt til at holde lidt igen med dele af den helhedsplan, der blev lavet i 2011. Men nu ser det ud til, at der igen kommer skred i sagerne, idet magistraten i Aarhus Kommune har godkendt, at man nu går videre og nytænker dele af den oprindelige helhedsplan.

Det er godt, at der også tages hånd om Aarhus Syd, der har haft og har sine egne udfordringer.

Nytænkning er jo en aarhusiansk specialitet, og i det aktuelle tilfælde handler det bl.a. om at udvikle et helt nyt projekt for et medborgerhus, som oprindeligt var tænkt placeret ved Søndervangskolen.

At sagen er trukket i langdrag, skyldes ganske enkelt økonomi. Chefkonsulent Mikkel Schiørring fra borgmesterens afdeling forklarer: »Man har ikke kunnet få enderne til at nå sammen økonomisk. Derfor arbejdes der nu med et nyt projekt ved torvet, som giver nogle muligheder for at skabe nogle mere intime byrum og en anden synergi og sammenhæng på tværs af torvet end det oprindelige projekt.«

Mens dette projekt har ligget i dvale, har boligforeningen Århus Omegn siden 2013 været i gang med at renovere 840 boliger i området. Man er nået så langt som til genhusning af beboerne i den sidste blok i det 870 mio. kr. dyre renoveringsprojekt.

Selv om man hos boligforeningen ikke er imponeret over det kommunale tempo, bifalder man dog, at den oprindelige plan gentænkes, så der kommer det bedst mulige ud af bestræbelserne på at ændre området til det bedre.

Der er dog et stykke vej, inden man er i mål. Bl.a. skal man have udflytning af omkring 100 kommunale arbejdspladser til Viby Syd på plads. Inden udgangen af 2016 vil man fra kommunal side komme med en indstilling om, hvilke medarbejdere det i givet fald vil dreje sig om, og om det er muligt at indtænke andre arbejdspladser i det samlede byggeri.

Økonomien baserer sig dels på 13,5 mio. kommunale kroner, dels på økonomisk støtte fra boligforeningen Århus Omegn, Boligministeriet og muligvis Realdania.

Ligesom Gellerup-området har sin egen helhedsplan, er det godt, at der også tages hånd om Aarhus Syd, der har haft og har sine egne udfordringer. Ingen kan på forhånd sige, om de mange penge, der bruges på såkaldte helhedsplaner er givet godt ud, omend boligrenovering altid vil give et løft.

Basalt handler det om at få afghettoiseret områder i Aarhus. Det må man ganske vist helst ikke sige alt for højt, men det er dog prisværdige bestræbelser at ville gøre udsatte boligområder til et bedre sted at være for beboere, for medarbejdere på områdernes arbejdspladser og for gæster.

Aarhus Syd styrkes i øvrigt af en række andre udviklingsplaner i området. Bl.a. skal området mellem Skanderborgvej, Ringvej Syd og jernbanen udvikles til boligkvarter. Ligeledes fortsætter erhvervsudviklingen på Sønderhøj, det tidligere FDB-område i Viby.

.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.