Unødig frygt for det Blå Sted

Ordentlig kommunikation kunne have hindret frygten og bekymringen.

På hjørnet af Jægergårdsgade og Frederiks Allé ligger værestedet Det Blå Sted. Det drives af Blå Kors og er et fristed for byens mest socialt udsatte borgere – alkoholikere, narkomaner og hjemløse. Da der ikke bliver færre udsatte medborgere, men snarere flere, er der trængsel i de nuværende lokaler. På det modsatte gadehjørne, Frederiks Allé 98, er forretningen Photocare fraflyttet, og Blå Kors vil gerne overtage lokalerne, fordi der er bedre plads end i Det Blå Steds nuværende lokaler.

Det kan se ud som en simpel sag, men alligevel er der gået fnidder i det. Frederiks Allé 98 er en del af et byggeri med 50-60 lejligheder, og baggården bliver bl.a. brugt som legeplads for de ca. 30 børn i området. Forældre og andre beboere er forståeligt nok utrygge ved tanken om, at deres børn skal dele gård med narkomaner og alkoholikere. På den baggrund er indsamlet flere end 50 underskrifter mod flytning af Det Blå Sted.

Det koster selvfølgelig at afvikle et orienteringsmøde eller sende en skriftlig orientering ud, men den form for borgerservice hører næppe til i den dyre ende.

Kommunen har sendt en skrivelse til beboerne i de seks lejligheder, der kommer til at blive overboere til Det Blå Sted, hvis flytningen bliver til noget. Skrivelsen er af ren byggeteknisk art og drejer sig om de gener, der kan opstå i forbindelse med den eventuelle flytning.

De øvrige beboere har ingen orientering fået, og der er ikke orienteret om, hvad flytningen egentlig indebærer for beboerne. En af beboerne, Jesper Mardahl, udtrykker det således: »Der har været mangel på information i denne her sag. Planerne foregår hen over mit hoved.«

Det er lidt ærgerligt, at en kommune som Aarhus, der har temmelig mange kommunikationsmedarbejdere ansat, ikke i en så simpel sag formår at være en smule på forkant med kommunikationen. Hvis det var sket, kunne man have undgået misforståelser og tilsyneladende unødige bekymringer. Såvel lederen af Det Blå Sted, Poul Jensen, som kontorchef Torben Simonsen i teknik- og miljøafdelingen i Aarhus Kommune understreger, at brugerne af Det Blå Sted ikke får adgang til gården, hvor børnene leger. »Vi skal ikke drive værested på andres bekostning,« siger Poul Jensen, der forstår beboernes bekymringer. Det samme udtrykker Torben Simonsen.

Når denne forståelse er til stede, må det undre, at ingen tager initiativ til dialog med beboerne, som så kunne beroliges med en forhåndsorientering. Forklaringen på dette lyder således fra Torben Simonsen: »Der er kommet en del høringssvar, som Det Blå Sted skal svare på. Men derefter vil vi komme med en detaljeret skrivelse omkring projektet til alle beboere i karréen.« Fint nok, men behandling af høringssvar burde ikke hindre en forhåndsorientering – nuvel, det koster selvfølgelig at afvikle et orienteringsmøde eller sende en skriftlig orientering ud, men den form for borgerservice hører næppe til i den dyre ende. Det er ikke første gang, borgere har følt sig dårligt orienteret i sådanne sager, men tidlig dialog og orientering ville have afhjulpet misforståelser og forhindret unødige bekymringer.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.