Størst mulig tryghed for de ældre borgere

»En dobbeltstraf« kalder byrådsmedlem Jan Ravn Christensen (SF) det, når alle, der bliver ansat i Sundhed og Omsorg, fremover skal fremvise straffeattest.

Jan Ravn Christensen må mene, hvad han vil. Jeg mener, at dette er en god måde at skabe størst mulig tryghed for de ældre borgere på. Det er jo ikke sådan, at et par ungdommelige dumheder på straffeattesten automatisk udelukker en person fra ansættelse. Og jeg kan ikke se noget forkert i, at vi gør, hvad vi kan for at undgå at sende hærdede kriminelle ud i borgernes hjem. Og da vi hverken kan, vil eller må overvåge medarbejderne konstant, er et tjek af straffeattesten et brugbart alternativ. Det viser erfaringerne fra andre kommuner også, altså at man sagtens kan have pletter på straffeattesten og alligevel blive ansat i ældreplejen.

Et andet modargument lyder, at det er både dyrt og bureaukratisk at indhente en straffeattest på ansøgere til et job. Det er ikke rigtigt. Det er ikke alle ansøgere, men kun den, der udvælges til jobbet, der skal fremvise straffeattest. Den udvalgte henter selv straffeattesten via borger.dk. Det kan gøres gratis på et par minutter, og så har man den i sin digitale postkasse i løbet af nogle få dage.

Alle kan dumme sig

Og jeg vil gerne gentage: Alle kan komme til at dumme sig, uden at det skal forfølge dem resten af livet, og i Sundhed og Omsorg har vi allerede straffede personer i samfundstjeneste i vores regi. Så der er hverken tale om bureaukrati eller straf eller mistænkeliggørelse, eller hvad venstrefløjen ellers kan finde på af negative ord, men om at skabe størst mulig tryghed for de ældre i Aarhus.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.