Den fantastiske letbane

I Aarhus får vi snart en letbane, og hurra for det. Den løser alle trafikale problemer, mener/håber politikerne på rådhuset.

Hvad er det egentlig for trafikale problemer, den løser, og overstiger fordelene de ulemper, som den samtidig afstedkommer?

Man forestiller sig vel ikke, at den fjerner de bilkøer, der opstår morgen og aften på Grenåvej, Randersvej, Viborgvej, Silkeborgvej, Skanderborgvej og Oddervej? Den løser vel heller ikke de problemer, der vil opstå, når den nye by på havnen er færdigbygget, og når Bestseller, Navitas og Multimediehuset er færdige?

Det er jo kun et fåtal, der er bosat i nærheden af letbanen. Flere virksomheder har forladt Aarhus som følge af den dårlige infrastruktur. Kunderne, der kommer fra oplandet for at handle i midtbyen, vil gerne køre helt ind til en central parkeringsplads. Bliver det for besværligt/dyrt, benytter man bare indkøbscentre, der ligger uden for byen. Der er som regel gratis parkering. Det vil medføre butiksdød i midtbyen. Så kan vi cykle rundt i tomme gader og synes, at det er dejligt.

Vi kan selvfølgelig også cykle hen og tage letbanen ud til et indkøbscenter for at handle.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen