Ingen ny lufthavn

Hvor er det trist, destruktivt og ødelæggende for et godt erhvervsliv i Østjylland at erfare den uafladelige og totalt urealistiske drøm om at ”flytte” Aarhus Lufthavn fra Tirstrup til en eller anden mark ved Aarhus. Det vil aldrig ske.

Med mit kendskab til diverse trafikministre gennem mange år som aktiv politiker på Christiansborg og lokalt på Djursland er dette forslag kun drømme, som ingen gang har på jord.

Der har aldrig været ansøgt fra nogen til Trafikministeriet om at få lov til at konstruere en ny lufthavn ved Aarhus, og med den VVM-undersøgelse, en sådan ansøgning skal igennem, er projektet på forhånd dømt ude.

Jeg kan kun give formanden for Dansk Industri, Kim Boyter, ret, når han i diplomatiske vendinger kalder denne vedvarende debat for skadelig for Østjyllands erhvervsliv.

Kom der en ansøgning til Trafikministeriet om en sådan anden lufthavn ved Aarhus, skulle politikerne på Borgen tage stilling til, om de syntes, det ville være en god idé at tage kunder fra Billund Lufthavn, fra Karup Lufthavn og fra Aalborg Lufthavn. Er der nogen der tør gætte på, hvor mange folkevalgte politikere fra disse områder, der ville juble over dette projekt? Til de aarhusianske byrådspolitikere skal der lyde en opfordring til at droppe endnu en undersøgelse af dette luftige projekt og til at bakke op om den eneste lufthavn, vi har i det Østjyske, nemlig Aarhus Lufthavn, der ligger fortrinligt der, hvor den er, og derimod at arbejde for at få motorvejen ført helt ud til denne. Det er der perspektiv i. Det andet er urealistiske drømme.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.