Til kamp mod ungdomsarbejdsløsheden i Aarhus

Arbejdsløsheden for nyuddannede har nået tårnhøje tal.

Nye tal viser, at hver tredje nyuddannet kandidat nu er arbejdsløs efter et år. Men der er faktisk en vej ud af ledigheden, og det er erfaring fra relevante studiejob. Statistikken taler sit tydelige sprog.

63 pct. af de beskæftigede nyuddannede har således haft et relevant studiejob, imens det samme kun gælder for 46 pct. af de ledige. Derfor er det et kæmpe problem, at det er stort set umuligt at opstøve relevante studiejob i Aarhus.

Arbejdsløshed for nyuddannede har store konsekvenser for den enkelte. Efter syv år betyder bare et halvt års ledighed 15 pct. mindre løn end gennemsnittet og 22 pct. højere sandsynlighed for ledighed. Med over 40.000 studerende på Aarhus Universitet har vi derfor et særligt ansvar for at hjælpe de nyuddannede. Det ansvar skal vi løfte ved at skabe flere relevante studiejob. Ifølge en analyse fra Studenterrådet viser det sig, at den nyuddannede i høj grad får sit første job gennem netværk fra studiejob. De relevante studiejob fastholder derfor de nye kandidater i byen. Det er en ressourcestærk gruppe, som vi har brug for i Aarhus, fordi det er de bredeste skuldre, der skal bære mest. Derfor er flere relevante studiejob helt simpelt en langtidsinvestering for byen.

Men løsningen er nødvendigvis ikke flere offentlige studiejob, som V-ordfører Bünyamin Simsek foreslår i JP Aarhus 8/11. Hvorfor bruger vi ikke pengene på private studiejob i stedet? Inspireret af det private løntilskud kan vi lave en ordning, hvor iværksættere og virksomheder kan få støtte til at oprette et studiejob.

På den måde dropper vi kassetænkningen mellem det private og offentlige og bidrager til vækst i det private, samtidig med at vi giver de studerende et netværk i erhvervslivet. Det er der vækst og beskæftigelse i.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.