Lyt og vis format

En granskning af økonomien i det skoleforlig, der lige nu er i høring, viser, at der praktisk talt ikke kan spares én krone ved at lukke Rundhøjskolen.

Af de 11,8 mio. kr., som den samlede spareøvelse lyder på, bidrager lukningen af Rundhøjskolen isoleret set kun med en besparelse på 268.232 kr. Altså ikke meget mere end en kvart million om året. Mindre end én udvalgstur til Canada.

Eller reelt 0 kroner, eftersom der er så mange negativt afledte konsekvenser for den sociale sammenhængskraft i lokalområdet, at de utvivlsomt vil æde denne mikroskopiske besparelse op mange gange.

Skoleforliget forudsætter ganske vist også, at Center-10 flyttes til Rundhøjskolen, men en flytning kan sagtens klares uden ekstraomkostninger, selv om man ikke nedlægger Rundhøjskolen. Det er nemlig så heldigt, at der er et dusin folkeskoler i Aarhus Kommune med mindst otte ledige klasselokaler. Hvis man med andre ord bevarer Rundhøjskolen 100 pct. intakt, kan Center-10 uden videre fordeles på to andre skoler.

Det korte af det lange er: Der er ingen argumenter for at lukke Rundhøjskolen. Hverken skolepolitisk, socialpolitisk, integrationspolitisk eller økonomisk. Drop lukningen nu. Vi er i en høringsfase, og det er den fase, hvor politikerne forventes at lytte.

Intet troværdighedstab
Lyt og vis det politiske format, det er at erkende, at det både er 100 pct. overflødigt og 100 pct. forkert at lukke denne velfungerende idrætsskole, som rådmand Kristian Würtz (S) selv for ganske få måneder siden hyldede i utvetydige vendinger:

»Det er svært at lave en direkte copy-paste til resten af kommunen, men de gode erfaringer fra Rundhøj skal vi sørge for, at naboen stjæler.« (Lokalavisen Aarhus, 11/1. Intet mindre.

Der et intet troværdighedstab for den politiker, der lytter, kun for den, der lukker ørerne for al fornuft.Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.