Fingrene væk fra Rundhøj

En af de store tabere i politikernes makværk bliver Rundhøjskolen.

Ambitionerne fejler ikke noget. Landspolitikerne prædiker i en uendelighed, at vi skal have verdens bedste folkeskole, og lokalpolitikerne i Aarhus mener, at vi skal være Danmarks førende idrætskommune.

Desværre kan vi ikke leve op til de gode intentioner, men dog prale af, at vi her i nationen har verdens største offentlige sektor. Ud fra et statistisk synspunkt turde man så håbe på, at der trods alt sad en begavet embedsmand med tilstrækkeligt lys i pæren et eller andet sted i forvaltningen, der kan forklare de røde og radikale i byrådet, at det er fuldstændig skandaløst at lukke tre skoler og fusionere to andre for blot at spare sølle 12,8 mio. kr.

Ikke mindst fordi beslutningstagerne har brugt 475.000 kr. på at få udarbejdet en rapport, hvis anbefalinger man ikke følger alligevel!

En af de store tabere i politikernes makværk bliver så Rundhøjskolen, der i sandhed er en succeshistorie. Tidligere havde skolen og nærområdet et lidt blakket ry, men bl.a. takket være en fremsynet skoleledelse har dette på forbilledlig vis ændret sig over de seneste 15 år.

I 1996 indledte AGF et intensivt samarbejde med Rundhøjskolen. Skoleinspektøren dengang og i dag, min gamle fysiklærer Mogens Toustrup fra Vestergårdsskolen, skolevejleder Hans Peter Mehlsen samt undertegnede satte os sammen og etablerede en af landets første 10. klasses faglinjer med fodbold på programmet.

Hundredvis af folkeskoler over hele landet har efterfølgende kopieret vort koncept, og derved har vi i ikke uvæsentlig grad bidraget til en - i al beskedenhed - fornem udvikling af vores fælles folkeskole med glade elever og tilfredse lærere.

Fodboldlinjen har i den grad udviklet sig, så den i dag nu videreføres i ESAA-konceptet (Elite Sports Akademi Aarhus under Aarhus Kommune), og Rundhøjskolen er i dag en af de kun to idrætsskoler i kommunen.

Fællesskabet mellem folkeskolen i Rundhøj og idrætsforeningen i Fredensvang blot 800 meter væk er i den grad blevet cementeret gennem årene, og de tiltag, der er iværksat, indebærer, at jeg ikke kan forestille mig, at der her i landet forekommer tættere relationer mellem en folkeskole og idrætsforening, som der her er tale om.

Flot samarbejde

Til glæde og gavn for begge parter - selvfølgelig først og fremmest skolelever og fodboldspillere.

Gennem årene har Rundhøjskolen altid stillet skolen, hallen, fodboldbanen og øvrige faciliteter til rådighed for AGF til stævner i både håndbold og fodbold.

Skolens undervisere har altid været på pletten, når AGF's unge fodboldspillere med udenlandsk baggrund har skullet lære vort vanskelige sprog.

Endelig har skolens uddannelsesvejledere gennem årene hjulpet klubbens unge talenter med uddannelsesplaner, når uddannelse skulle kombineres med en sportslig karriere.

Ingen folkeskole i Aarhus Kommune tilbyder mere idræt til sine elever end Rundhøjskolen. Ingen folkeskole i kommunen har udviklet så mange sociale samarbejdsrelationer som Rundhøjskolen.

Det, som Rundhøjskolen har præsteret, fortjener en fortsættelse.

Aarhus Kommune står over for enorme udfordringer i de kommende år.

Ikke mindst fordi regeringen og Enhedslisten er blevet enige om at ændre det kommunale udligningssystem, så Aarhus Kommune må aflevere 61 mio. kr. af næste års budget. Eller tænk bare på Aarhus som europæisk kulturhovedstad i 2017.

Jeg ved ikke, hvor mange millioner dette aldeles ligegyldige prestigeprojekt løber op i, men det er givetvis mere end 12,8 mio. kr.? Kan vi da ikke bare nøjes med vores musikhus, teater og kunstmuseum, som vi skatteydere i forvejen finansierer år efter år med enorme tilskud?

Til gengæld kan det så givetvis betale sig at investere i fremtidens skatteborgere, der i dag kan glæde sig over kort afstand til nærmeste folkeskole. På en sikker skolevej, hvilket der også er penge i. Og så gør det heller ikke noget, at vi kun når op på 24-25 elever i hver klasse.

De kommende skatteborgere skal jo have en ordentlig grunduddannelse og klædes på til at agere i samfundet med verdens højeste skattetryk. Men Danmark har desværre kun to skud tilbage i bøssen, hvis vi skal overleve som nation og fortsat kunne servicere vores enorme økonomiske byrder: reformer og uddannelse.

Men hold fingrene væk fra vores folkeskole, og lad Rundhøjskolen fortsætte sin positive udvikling.Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.