Opbakning fra menighedsrådet

Holme Sogn har et godt samarbejde med Rundhøjskolen.

Menighedsrådet i Holme Sogn kan kun bakke op omkring de mange, som opfordrer et snævert flertal af byrådets medlemmer til at omgøre beslutningen om at nedlægge Rundhøjskolen.

Opbakningen til skolen har gennem de seneste år været stærkt stigende i lokalområdet, bl.a. på grund af den særlige funktion som idrætsskole. Det har fået sygefraværet til at falde med 41 pct.

Som menighedsrådsmedlemmer skal vi også gøre opmærksom på det gode samarbejde mellem Rundhøjskolen og sognets tre præster.

Der har endvidere inden for de seneste dage været fokuseret på canadiske skolers høje standard. Forældre og lærere angav skolernes beliggenhed centralt i deres naturlige opland som en væsentlig årsag hertil. Derfor undrer det også meget, at børnene nu skal have en flere kilometer lang og bestemt ikke ufarlig skolevej. Er byrådsmedlemmerne opmærksomme på, at der ikke er busforbindelser fra Holme til Viby?

Det undrer os også, at forligspartierne vil nedlægge Rundhøjskolen med det mindst mulige flertal i byrådet bag sig. Kan oppositionens argumentation for at bevare skolen ikke lige så godt være den rigtige? Forligspartierne har i hvert fald ikke deres politiske bagland i lokalområdet bag sig - overhovedet.

Da det helt åbenbart kun er et spørgsmål om at spare penge, kan det vel også opnås ved at bruge den løsning, man har anbefalet i Tranbjerg: fælles administration af Tranbjergs to skoler, som fortsat skal fungere hver for sig. Den naturlige samarbejdspartner er her Holme Skole, som kun ligger få hundrede meter fra Rundhøjskolen.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.