En del af byens puls

Reglerne for særlig råden over vejareal er blevet ændret. Ændringen af reglerne sker efter ønske fra blandt andet restaurationer med udeservering og brancheorganisationen DRC.

Fremover er lejeperioderne mere fleksible, og der bliver mulighed for, at restauratørerne gratis kan råde over et areal på 0,8 m langs facaden.

Dermed bliver det mere fleksibelt og mere enkelt at være restauratør i Aarhus, hvis man har områder med udeservering. Jeg er overbevist om, at de reviderede regler vil gavne byens restaurationsliv.

Det vil forhåbentlig nyde godt af, at lejeperioden ikke længere er helårlig. Fremover vil der være en lejeperiode i højsæsonen fra 1. april til 30. september og en i vintersæsonen fra 1. oktober til 31. marts. Regelændringerne betyder også, at cafeer og restauranter, som ikke ønsker at gøre brug af udeservering, fremover frit kan disponere over et 0,8 meter bredt areal langs deres facader.

Dermed tilgodeses rygernes behov for et sted, hvor de kan ryge under ordnede forhold. Det betyder forhåbentligt også, at flere skod ender de rigtige steder.

Der er fra restauratørernes side stillet et forslag om på forsøgsbasis at blive fritaget fra at betale afgift for brug af de offentlige arealer.

Jeg synes rigtigt godt om forslaget. Det er sympatisk, men med den aktuelle økonomiske situation tror jeg ikke på ideen. I trange tider har mange erhverv brug for en økonomisk håndsrækning, men det kan kommunen ikke løfte.

Derimod kan vi sørge for hele tiden at se på rammevilkårene for erhvervslivet - det gælder for restaurationserhvervet, men jo i høj grad for hele det aarhusianske erhvervsliv. Og det gør vi. For erhvervslivet er en vigtig del af byens tiltrækningskraft og puls, som er forudsætningerne for vækst.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.