Et godt kort for Aarhus

Man skal ikke tro, man er noget, sådan oplever jeg det, når Aarhus Byråd vil lukke en velfungerende skole med succes.

En skole, som har været i TV 2 Nyhederne flere gange over det seneste års tid. Ikke på grund af problemer, men fordi skolen med stor succes har indført en times idræt hver dag og nu efter halvandet år sort på hvidt kan vise, at sygefraværet er faldet med 41 pct. blandt eleverne.

Når byrådet i sin spareiver vælger at nedlægge netop denne skole, må det skyldes misundelse og personlige interesser, for det kan ikke være fornuftige og reelle overvejelser, der får det til at splitte en stor skole op og sende børnene ad trafiktunge og usikre veje til to andre skoler.

To skoler, hvoraf den ene har vigende elevgrundlag og derfor en stigende overkapacitet, mens man er nødt til at udbygge den anden i dyre domme, for at den kan rumme de nye elever.

Aarhus Byråd vil øge disse elevers skolevej med 2 km, hvilket også betyder krydsning af flere stærkt befærdede indfaldsveje. Hvordan vil morgentrafikken på Viby Torv blive, når ca. 300 nye elever bliver kørt til Viby Skole af bekymrede forældre?

Set fra en nabokommunes øjne virker Rundhøjskolen som et rigtigt godt kort for Aarhus. Den har med skiftet til en idrætsskole fået flere glade og motiverede elever med øget indlæring til følge og forbedret integrationen i lokalområdet - samt færre forældre, der må blive hjemme fra arbejde pga. syge børn. Det er forbløffende at være vidne til, hvordan et byråd i den grad forkaster en skole, der på alle måder har levet op til diverse mål og visioner.

Beslutningen virker uigennemtænkt og må skyldes, at man ikke kan tåle, at en skole har succes og kommer i medierne. Det vil ærlig talt virke som lidt af en ”aarhus-historie”, hvis det er byrådet selv, der skal til at afvikle sin egen by frem for at udvikle den.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.