Udligningsreformen retter op på skævhederne

Bünyamin Simsek og Niels Chr. Selchau-Mark begræder i JP Aarhus 18/5, at Aarhus skal betale 60 mio. til udligningsreformen - altså udligning imellem rige og fattige kommuner.

De to repræsentanter fra den tidligere VK-regering skal være opmærksomme på, at de 60 mio. kr. er et beløb, som Aarhus har fået for meget udbetalt siden seneste udligningsreform - ikke som engangsbeløb, men hvert år.

Byer med mange studerende, København og omegnskommunerne, Odense og Aarhus, har tidligere fået for meget i bloktilskud pga. en uheldig afregning, hvor der ikke blev taget højde for, at studerende sjældent giver anledning til sociale problemer og dermed udgifter for kommunerne.

Jeg husker tydeligt, at den tidligere borgmester Nicolai Wammen efterlyste ideer hos borgere til, hvordan 100 mio. kr. kunne anvendes i Aarhus Kommune. De 100 mio. kr. var i overskud i budgettet.

På samme tidspunkt sad byrådsmedlemmer i bl.a. Skanderborg Kommune og sænkede velfærdsniveauet i skoler og på ældreområdet for på den måde at spare penge, så Skanderborgs skatteindtægter bl.a. kunne sendes til Aarhus.

Denne uretfærdighed har udligningsreformen heldigvis rettet op på ved den seneste revision, som træder i kraft fra 2013.

Partier i hængekøjen


Folketingsmedlemmer valgt i Østjyllands storkreds har fået en grundig orientering om behovet for en revision, men desværre valgte Konservative og efterfølgende Venstre at blive i hængekøjen, men I får selvfølgelig chancen igen til næste revision af udligningsreformen.

For Skanderborgs vedkommende betyder denne ændring, at Skanderborg kommune, som har de største skatteindtægter i hele Østjylland, fremover kun skal betale 61 mio. kr. for meget hvert år til øvrige kommuner.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.