Hvorfor skal salg af kommunale områder behandles anderledes?

Åbyhøj Fællesråd vil bruge en tidligere fjernevarmegrund til kulturelle, fritidsmæssige og rekreative aktiviteter.

I forbindelse med det kommende salg af Hovedbiblioteket i det centrale Aarhus er kommunen meget opmærksom på, hvad arealerne skal bruges til fremover.

I JP Aarhus 18/5 er arealudviklingschef Bente Lykke Sørensen citeret for følgende udtalelse: »Vi vil helst have en anvendelse, som giver noget tilbage til byen«. Kommunen ønsker angiveligt at få indflydelse på, hvad de solgte arealer skal bruges til, og vil til det brug få udfærdiget en ny lokalplan for området.

Denne omsorg for bygninger og områder i den centrale bymidte har vi stor forståelse for - også her i Åbyhøj.

Et skrigende misforhold


Desværre er der et skrigende misforhold mellem kommunens ageren, når det gælder projekter i det centrale Aarhus og projekter i bydele, der ligger noget væk fra centrum.

I hjertet af Åbyhøj er grunden og bygningerne, der tidligere husede Århus Fjernvarme (i dag placeret under AffaldAarhus), nu sat til salg.

Dette område, der er på ca. 5.000 kvm, sælges til højest bydende, uden at der (tilsyneladende) fra kommunens side er gjort sig store tanker om fremtidige anvendelsesmuligheder, og uden at det er fundet nødvendigt at udfærdige en ny lokalplan for dette område.

Området, som kommunen planlægger at sælge betingelsesløst til højestbydende, ligger lige i hjertet af Åbyhøj og kunne - med den fornødne vilje fra kommunen - være ideelt som samlingssted for bydelens borgere til kulturelle, fritidsmæssige og rekreative aktiviteter.

Ser frem til byrådets hjælp


En arbejdsgruppe, der er nedsat af Åbyhøj Fællesråd, har igennem de seneste ca. tre år arbejdet med planer om at få etableret et kulturelt kraftcenter på omtalte areal.

På trods af en række positive tilkendegivelser fra politisk hold har den konkrete opbakning været til at overse.

Vi kunne godt tænke os, at der fra kommunens side i relation til sagen her i Åbyhøj blev udvist den samme omsorg for projektet, som vi nu kan se blive udvist over for det snart forhenværende hovedbibliotek.

Vi ønsker nemlig også »en anvendelse af området, som giver noget tilbage til byen«, og ser frem til, at byrådsmedlemmerne og det kommunale embedsværk vil hjælpe os med at føre denne vision ud i livet.

Vi kunne godt tænke os, at der fra kommunens side i relation til sagen her i Åbyhøj blev udvist den samme omsorg for projektet, som vi nu kan se bliver udvist over for det snart forhenværende hovedbibliotek.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.