Ældrerådet om kritik og kontrol af ældreområdet

Ældrerådets medlemmer har udadtil tavshedspligt om rådets arbejde og om de enkelte sager, der behandles.

Ældrerådet har bedt mig meddele, at meningerne i læserbreve udformet og underskrevet af ældrerådsmedlemmer ikke deles af Ældrerådet som sådan. Ældrerådets medlemmer har udadtil tavshedspligt om Ældrerådets arbejde og om de enkelte sager, der behandles. Det er således udelukkende medlemmets egen mening, der kan offentliggøres af det enkelte medlem.

Underskrift af formanden


Ældrerådets godkendte beslutning fremgår af referater, høringssvar og andre meddelelser, som de fremstår på Ældrerådets hjemmeside www.aeldreraadaarhus.dk. Såfremt Ældrerådet ønsker hurtigt at offentliggøre et godkendt synspunkt, vil der blive fremsendt en pressemeddelelse underskrevet af formanden.

Kvaliteten kontrolleres


Ældrerådet anser det som en højt prioriteret opgave at forbedre forholdet mellem regionens hospitaler og hjemskrivningen til kommunens plejeboligenheder samt patienters overgang til praktiserende læger, hjemmeplejen og private hjem. Enhver virksomhed, både offentlig og privat, skal leve op til nogle kvalitetskrav, som årligt kontrolleres med diverse anmærkninger, hvad enten man kontrolleres af sig selv eller af eksterne myndigheder. Disse anmærkninger eller anbefalinger får man så en kortere eller længere tidshorisont til at efterleve. Det er ganske naturligt og gælder inden for alle kvalitetsstyringssystemer, og det gælder også for Aarhus Kommunes arbejdspladser lige fra vuggestuer til plejehjem.

Nødvendig pleje


Det er således særdeles vigtigt, at Aarhus Kommunes udskrivningskoordinatorer er fuldt ud oplyst om en ældres sundhedstilstand, når vedkommende hjemskrives fra sygehus til en korttidsplads eller til egen plejebolig, egen ældrebolig eller eget hjem. Derved får den udskrevne borger hurtigt den nødvendige pleje. Alt for ofte hjemskrives sygdomssvækkede borgere for hurtigt og uden sikkerhed for straks at kunne modtage den nødvendige pleje og omsorg. Alt for ofte hjemskrives sygdomssvækkede borgere for hurtigt og uden sikkerhed for straks at kunne modtage den nødvendige pleje og omsorg.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.