Hvor var skolerne på mindedagen?
Mindeparken 11/11 klokken 11. En stemningsfuld og tankevækkende sammenkomst til minde om de 4.140 danske sønderjyder, der faldt, fordi de var tvunget til at gå med på tysk side i Første Verdenskrig.
Tvunget? Ja, hvis de var flygtet til Danmark, så havde de måske mistet retten til at afgive deres stemme til fordel for Sønderjyllands genforening med Danmark.
En god ramme
Det danske forsvar havde skabt en god ramme for begivenheden, der var fint markeret med mange foreningers dannebrogsfaner. Til denne mindestund var der vel mødt omkring hundrede og de fleste - for at sige det stilfærdigt - havde nok nået pensionsalderen.
Det kan undre, at ingen skoler havde fået den idé at gøre Danmarkshistorien lidt nærværende ved at benytte denne dag til at fortælle eleverne lidt om, hvad det vil sige at være dansk.
Vi andre kan så være taknemmelige over, at de grænseløst moderne tænkere ikke er kommet med det forslag, at der i forsoningens ånd også skulle inviteres tyske soldater, som det skete på Dybbøl på Dybbøldagen.