Buschaufførernes ytringsfrihed

En buschauffør ved Busselskabet Aarhus Sporveje er blevet fyret for at gå med en badge, som var en satiretegning af et dårligt arbejdsmiljø for buschaufførerne.

Sagen omtales i JP Aarhus 6/11. I den forbindelse siger direktør for busselskabet Torben Høyer til avisen:»Badgen nedgør chaufførjobbet. Jeg undrer mig over, hvad man vil med disse emblemer.«Jeg undrer mig over Torben Høyers udmelding. Han har flere gange opfordret til, at vi chauffører bruger vor ytringsfrihed. Badgen sætter spot på vores arbejdsmiljøproblemer.Det bedste busselskab?

Midttrafik har selv udleveret badges til alle chauffører ved Aarhus Sporveje, hvor der står ”Midttrafiks bedste busselskab”. Men med de problemer, passagererne og chaufførerne oplever med de nye ruter, er det vel ikke så underligt, at nogle chauffører finder Midttrafiks badge lige så satirisk som det badge, der handler om chaufførernes arbejdsvilkår?Det er i hvert fald et faktum, at ledelsen ikke har problemer med badges, så det må jo være budskabet, der gør forskellen. Så meget for ytringsfriheden.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen