Tænk, hvis JP's leder-skribent blev forflyttet

Lederskribenten i JP Aarhus støtter 1/11 dekan Mette Thunøs beslutning om at tvangsforflytte to kvindelige lektorer med børn med stor risiko for, at et højt specialiseret og respekteret forskningsmiljø splintres.

I lederen harceleres over en tilfældig udtalelse fra tillidsmanden, som siger, at det hele minder om »det private erhvervsliv«, og hele lederens argumentation bygges op på irritation over, at universiteter skulle være noget forskelligt fra en privat erhvervsvirksomhed.

Jeg skal ikke her gå ind i, om sammenligningen holder, bortset fra at i det øjeblik der ikke er meget fundamentale forskelle mellem et universitet og erhvervslivet, ophører vi med at have et universitet i landet. Så enkelt er det. Og det tror jeg såmænd også, dekanen vil give mig ret i.

Et tankeeksperiment

Nej, sagen er en ganske anden, og lad mig udfordre lederskribenten med følgende tankeeksperiment:

Forestil dig, at du er en af landets førende erhvervsjournalister. Du har på JP Aarhus sammen med en gruppe kolleger, både nye og gamle journalister, over 10 år oparbejdet et spændstigt intellektuelt og journalistfagligt miljø, som frygtes og respekteres i brede kredse i samfundet. I underviser også på journalisthøjskolen, holder foredrag på de lokale uddannelsesinstitutioner, skriver bøger og lærebogsmateriale etc.

En dag skal der rykkes lidt rundt i den interne butik på Jyllands-Posten. Der bliver ansat en ny mellemleder fra København, som i tidernes morgen havde en journalistisk specialisering i sportsjournalistik, men som i mange år har arbejdet som mellemleder forskellige steder.

Hun skal reorganisere og opbygge JP Aarhus og nogle nye redaktioner i Aalborg, Næstved og Esbjerg helt fra bunden, og hun er helt ny i organisationen.

Flyt til Næstved

Allerede efter to måneder har hun lavet en plan. I den står der, at du skal flytte til en ny redaktion i Næstved, fordi du kan indgå i synergipotentialer med nogle kulturjournalister, som savner lidt erhvervspolitisk medspil. Det er kun dig og en anden central kollega, der skal med.

Der er ingen analyser, ingen rapporter og ingen argumentation ud over den nye leders ”synergi-strøtanke”. Der er også protester fra journalistiske kolleger overalt i landet og endda fra hele Europa. Men der er ingen dialog og ingen tak for dit enorme og kreative arbejde. Der er kun kommando, kvikplan og en synergi-strøtanke.

Du har desuden karrierehusbond og skolesøgende børn, og et af børnene er dybt afhængig af offentlig forsørgelse, som er lokalt frembragt. Du kan derfor ikke flytte, og det erhvervsjournalistiske miljø ligger i ruiner.

Din nye mellemleder er ligeglad, og hun kan ikke pege på andre begrundelser end sin kvikplan og sin fikse synergi-idé. Hun siger, at du kan få et kontor i Aarhus i to år, men at du skal være fast i Næstved, og hun skriver derfor i et svar til protesterne, at hun skam har taget hensyn.

Jeg synes din nye mellemleder har handlet ukvalificeret og umenneskeligt. Hvad synes du?

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.