Økonomien skal kickstartes

Væksten skal sikres med offentlige investeringer og forbedret konkurrenceevne for dansk erhvervsliv.

Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti har netop fremlagt vores fælles plan ”Fair Løsning 2020”. Med vores plan sikrer vi vækst og holdbarhed i dansk økonomi igen. Dermed er der nu to klare veje i dansk politik. Regeringens vej er at spare sig ud af krisen. Mens vi hos S og SF foreslår, at vi sammen arbejder og investerer os ud af krisen.

Den største udfordring, som vi i dag står overfor, er den manglende vækst i Danmark. Mens vores nabolande har fået gang i økonomien og væksten, sakker Danmark fortsat bagud og er gået fuldstændig i stå. Derfor er der brug for, at vi kickstarter dansk økonomi med offentlige investeringer i vores sygehuse, skoler og veje, som vi lægger op til i vores plan.

Nye og effektive maskiner

Derudover vil vi gøre det attraktivt for danske virksomheder at investere i nye og mere effektive maskiner ved at give virksomhederne mulighed for at straksafskrive deres investeringer i 2012.

Det vil forbedre den danske konkurrenceevne og sikre danske arbejdspladser. Vores vækstinitiativer vil være med til at skabe nye job i den private sektor, som er en vigtig forudsætning for, at vi også fremover har råd til velfærd.

Vi skal have indtægter og udgifter til at stemme. Regeringens ufinansierede skattelettelser til bankerne og de mest velhavende har der ikke været råd til, og de har desværre været med til at slå et kæmpe hul i statskassen. Derfor er det nødvendigt, at de multinationale selskaber, bankerne og millionærerne bidrager mere til fællesskabet. Til gengæld vil vi ikke hæve hverken boligskatten eller indkomstskatten for almindelige danskere.

Arbejdskraften

Endelig er det nødvendigt, at vi løser fremtidens mangel på arbejdskraft, når arbejdsløsheden falder igen.

Regeringen og Dansk Folkeparti vil lade hårdtarbejdende folk i nedslidende job arbejde endnu længere, når de afskaffer efterlønnen, som vi kender den i dag, og forringer folkepensionen for knap en halv million danskere. Vi synes ikke, at det er fair, at regningen kun sendes til én bestemt gruppe i samfundet. I vores plan vil vi i stedet løfte i flok, så vi alle sammen i gennemsnit kommer til at arbejde en time mere om ugen. Det er en fair løsning.

Med vores plan får vi ikke alene styr på dansk økonomi igen, vi retter også op på nogle af de skævheder, som regeringen og Dansk Folkeparti har skabt de seneste 10 år. Vi vil investere i sundhed og forebyggelse og finansiere det ved at gøre usunde fødevarer og cigaretter dyrere.

Vi vil gøre den kollektive trafik billigere og bedre mod til gengæld at gøre det en smule dyrere at køre i bil i de store byer.

Investering i uddannelser

Vi tror heller ikke, at VKO's milliardbesparelser på uddannelse gør Danmark rigere på sigt - tværtimod. Derfor vil vi investere massivt i uddannelse fra folkeskolerne til universiteterne, fordi det faktisk er en af de allerbedste investeringer, vi som samfund kan gøre. Vi vil også stå i spidsen for en integration, der skal få flere indvandrere i arbejde, og så vil vi efteruddanne de ufaglærte, fordi der i fremtiden bliver færre job til ufaglærte, mens der vil være efterspørgsel på faglærte.

De seneste 10 år er fattigdommen og uligheden steget voldsomt. Flere er blevet fattige, og flere smides i dag ud af deres bolig. Det vil en ny regering ændre. Vi vil fjerne de fattigdomsskabende ydelser og få flere i arbejde.

Med vores plan er ambitionen, at vi igen bliver et af de rigeste, mest lige og trygge samfund i verden. Lars Løkke Rasmussen bør udskrive valget nu, så det er op til danskerne at vælge, hvilken vej vi skal gå.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.