Glansbillede af lufthavnen i Tirstrup skal imødegå kritik

Aarhus Lufthavn halter langt efter Aalborg og Billund. En ny lufthavn for hele Vestdanmark kan stå færdig på et par år.

I et forsøg på at imødekomme kritikken af manglen på bedre lufthavnsbetjening til Aarhus er Aarhus Lufthavns bestyrelse atter ude med meldinger om fremgang samt ros af et nyt stykke adgangsvej ved lufthavnen. Og ja, det går faktisk fremad i Tirstrup. Den stigende brug af lufttrafik i Aarhus-området er bl.a. et resultat af øget international erhvervsaktivitet i regionen. Men at give 4.500 meter ny asfalt (= 3 min. sparet) æren for dette er nok noget generøst.

I lufthavnsdirektør Ole Paaskes seneste charmeoffensiv (JP Aarhus 13/5) for Tirstrup nævnes det ikke, at den nuværende fremgang er i petitesseafdelingen sammenlignet med Aalborg og Billund lufthavne, der stormer frem og p.t. mønstrer hhv. over to og fem gange så mange passagerer årligt (hhv. 1,3 og 2,6 mio. mod Tirstrups 0,5 mio.) på trods af et betragteligt mindre befolkningsmæssigt opland.

Hvor er ambitionerne?


I Aalborg satser man nu med ombygninger for 60 mio. kr. frem mod at have 2 mio. passagerer årligt fra 2017. Hvor er Tirstups lignende ambitioner? Jo, ser I, man har tænkt sig at restaurere p-anlægget inden for det næste år eller to …

Der nævnes nogle fremtidige tiltag fra bestyrelsens side i Tirstrup, og disse ville passe fint - hvis vi altså skrev anno 1995. Tirstrup er håbløst bagud. Og det er, som en debattør formulerede det, »pinligt man passer på Tirstrup, som var det klassens skrøbelige barn«.Protektionisme


En sådan protektionisme hører ingen steder hjemme i en bundlinjedrevet globaliseret verden. Vi skriver 2011. Når luftfartselskaberne og virksomheder udtrykkeligt har valgt Tirstrup fra - pga. dens placering - så må man gribe i egen barm og gøre noget ved sagen. Måske beliggenheden 43 km fra Aarhus' centrum alligevel er problemet?

Det nye slogan lyder ”Nemt, hurtigt og bekvemt” - lige præcis det, lufthavnen i Tirstrup ikke er. Det er ikke nemt at komme til Tirstrup - spørg enhver udlænding, der kommer hertil. Og det er hverken hurtigt eller bekvemt at give 95 kr. for at sidde 45-50 min. i bus som privatperson eller poste gigantsummer i taxature dertil for erhvervslivet.

I midten - af Djursland


Tirstrup forbliver ”lufthavnen i midten - af Djursland”. Det er en midlertidig flyveplads, indtil Vestdanmark får en ordentlig lufthavn i en nærmere fremtid.

Vi har muligheden nu med en privatfinansieret (dvs. uden skattemidler) løsning at få en fremsigtet løsning, som Aarhus Transport Group for længst har lagt strategi for. Den skal bare have en byggetilladelse fra kommunen.

Den ny lufthavn kan stå færdig inden for et par år, aflaste en snart kapacitetsmættet lufthavn i Kastrup, og den næste generation af østjyder vil smile overbærende ned mod de gamle rester af flyvepladsen på Djursland, når de letter fra en toptunet international lufthavn i Thomasminde.

»Tænk, at man kaldte det Aarhus' lufthavn engang - den ligger jo tættere på Grenaa.«

Den næste generation af østjyder vil smile overbærende ned mod de gamle rester af flyvepladsen på Djursland, når de letter fra en toptunet international lufthavn i Thomasminde.”

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.