De Radikale er begyndt at blive taget alvorligt
Der er opbakning fra Aarhus til den nuværende radikale kurs, hvor der skal søges mest mulig politisk indflydelse.
Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti skal komme ind i kampen.
I 1990'erne førte SR en økonomisk ansvarlig politik med langsigtet styring af landets økonomi. I 2000'erne formøblede VKO en historisk højkonjunktur, der skabte grobund for den økonomiske krise. I dag er der hårdt brug for reformer, der skal fremtidssikre velfærden. En stor del er at afskaffe efterlønnen. Det har været radikal politik i årevis.
Vi vil af med blokpolitikken og styrke det samarbejdende folkestyre. Derfor er det logisk, at vi leder efter et flertal for vores politik. Hvis man kender det radikale dna, vil man vide, at vi står ved vores politik. Vi er i årevis blevet hånet for vores udlændingepolitik og holdt uden for indflydelse med vores økonomiske politik, men har stået fast. Selv om partierne er politisk uenige, kan vi godt skabe politiske løsninger, der er sagligt funderet og dermed mere holdbare for landet.
Politik handler også om tillid og respekt for hinandens forskelligheder. Uden tillid kan der ikke skabes et løsningsorienteret politisk samarbejdsklima.
Radikal politik fastholdes
Derfor glæder det mig, at vi er begyndt at blive taget alvorligt takket være Margrethe Vestager og Morten Østergaards insisteren på at holde fast i vores politik og søge indflydelse. Vi peger fortsat på Helle Thorning-Schmidt som statsminister, og det er mit håb, at vi igen kan sikre et økonomisk ansvarligt Danmark i en ny regering.
VKO har ført landet ud i et økonomisk uføre og på nogle områder et nærmest humanistisk forfald. Det skal ikke belønnes. Spørgsmålet er, om S og SF fortsat vil køre et lukket parløb og stille ultimative krav på f.eks. skat, økonomi og udlændige? Eller de vil komme ind i kampen og samarbejde konstruktivt med De Radikale?