What does Århus mean?
14/6 til 15/9 kan århusianerne fortælle deres mening om, hvorvidt Århus officielt skal ændre skrivemåden fra Å til Aa allerede fra årsskiftet.
Forslaget hedder ”Initiativ til styrkelse af Århus Kommunes kendskabsgrad”.
Borgmester Nicolai Wammen mener, at når kommunen får en ny hjemmesideadresse med Aa, vil det skabe international forvirring, såfremt byrådet og borgerne ikke retter ind og afskaffer Å. Alle med blot en smule kendskab til, hvordan søgning på internettet foregår, ved dog godt, at det er en gang vrøvl.
Man finder heller ikke overbevisende argumenter i kommunens øvrige materialer. I et notat fremgår det, at embedsmænd fra Aalborg, Aabenraa og Aars oplever en større synlighed og kendskabsgrad takket være skrivemåden Aa. Det vil være yderst interessant at høre mere om fænomenet - ikke mindst fra Aars!
”The funny dot”
»Vi skal stå bedre rustet i en global verden, hvor synlighed er vigtige parametre i konkurrencen om investeringer, arbejdskraft og kompetencer«, siger byens borgmester samtidig med, at han stolt fortæller, at Århus (med Å) er Danmarks hurtigst voksende storby og nummer ét målt på jobskabelse og indbyggertal de seneste 10 år.
Derfor kan byen måske takke det anderledes, opsigtsvækkende og underlige bogstav ”with the funny dot” for vækst og udvikling?
Å'et kan under alle omstændigheder ikke klandres for dalende investeringslyst, arbejdsløshed, byens svineri eller kommunale nedskæringer.
Mon ikke mange århusianere - og virksomhederne - ryster på hovedet og har svært ved at forstå borgmesterens prioritering og manglende argumenter?
Hip som hap
Erhvervslivet og kommunen benytter jo Aa, når der skal kommunikeres uden for landets grænser, og København eller Copenhagen er hip som hap - lyder det fra hovedstaden. Lokalt kan vi hedde
VisitAarhus, Aarhus Universitet og Aarhus Teater, hvilket ikke giver anledning til misforståelser eller optøjer.
Systemet fungerer.
Ikke desto mindre står byrådsgrupperne fra S, SF og R allerede parate til at slagte Å og investere i omlægninger, og forslaget er på kommunal vis allerede lagt ud til høring hos en lang række råd, nævn og magistratsafdelinger.
Århusianerne får nu også lov til at deltage i debatten, bl.a. på kommunens hjemmeside.
Her er det ligegyldigt, om man staver byen med Å eller Aa - men det er jo en anden sag.