Bevar den moderne dans

JP Århus' leder dømmer i en noget uforsonlig og hånlig tone den moderne dans ude som et delelement i den lokale kulturpolitik.

Det er en barsk konsekvens af Archauz' store underskud, der i sig selv absolut synes kritisabel i lyset af de udmeldinger om det sidste års økonomiske og ledelsesmæssige forløb, vi gennem medierne har haft adgang til.

I almindelighed - men nok især i disse for mange almindelige mennesker - vanskelige finanstider er der grund til at være ansvarlig og realistisk i driften af kunst-og kulturinstitutioner. Et rimeligt krav til store og små - men også en særdeles svær opgave at balancere mellem de økonomiske og de kunstneriske udfordringer i en kulturværdimæssig opløsnings- eller omstillingstid.

Derfor er det næppe klog kulturpolitik alene at kaste sig over de små kunst- og kulturområder eller for så vidt ophøje antallet af publikummer til eneste parameter for de offentlige tilskud.

Det er selvfølgelig fair nok, at mange - som JP's leder - synes at være af den opfattelse, at kun kultur med et massivt tag i publikum skal støttes. Men konsekvensen af denne ensidige tilgang er vel, at JP kræver en øjeblikkelig lukning af både Det Kongelige Teater og Operahuset i København eller lignende institutioner i provinsen. Disse institutioner koster vist i reelle tal skatteyderne mange hundrede gange så meget og er måske også dyrere målt i tilskudskroner per tilskuer.

Forhandlingsløsning


Man må respektere, at rådmanden råber vagt i gevær, men vi bør også give parterne mulighed for at forhandle sig frem til en løsning, hvor de kunstneriske og faglige ambitioner kan omsættes i en ansvarlig økonomisk ramme.

Det havde været dejligt, hvis JP Århus kunne anskue sin hjembys kulturprofil lidt mere nuanceret og måske ligefrem bidrage til en positiv udvikling for de smallere eller nyere kulturudtryk og deres større eller mindre publikum.

Århus tager sig på den lange bane bedst ud som en rummelig kulturby, hvor vi magter det vanskelige samspil mellem fornyelser og traditioner - mellem det smalle og det brede. Der bør derfor - også i Århus - være mulighed for, at moderne dans er en del af det kulturelle udbud.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.