Alternativ til regeringens velfærdsmassakre

Finansminister Claus Hjort Frederiksen vil spare enorme summer på kernevelfærdsydelserne i Århus Kommune. Det er skræmmende - ja, på det nærmeste uhyrligt, og finansministeren er allerede nu begyndt at slibe sin store sparekniv til den største velfærdssvækkelse i nyere tid.

Arrogancen fra Claus Hjort Frederiksen har været total. Han fralægger sig ethvert ansvar for kommunernes tilstand og fortsætter ufortrødent sit togt mod de slunkne kommunekasser.

Århus Kommune går ikke forbi. Tværtimod.

Tager vi centrale områder som folkeskolen, ældreområdet og dagplejerne, står det soleklart, at alle vil blive kraftigt berørt af nedskæringerne.

Besparelser i Århus


På folkeskoleområdet lægger finansministeren op til, at Århus Kommune de kommende år skal spare hen ved 34 mio. kr., på dagpasningsområdet skal spares ca. 200 mio. kr., og 160 mio. kr. skal spares på ældreområdet.

Lyder det af meget? Ikke for finansministeren, som for nylig fremlagde et katastrofekursprogram (også kaldet ”Konvergensprogram 2010”), hvor ”nulvækst” spiller en stor rolle.

Direkte negativ vækst


Der bliver ikke tale om nulvækst. Nej, væksten bliver direkte negativ, hvis vi ikke gør noget.

Det kan ikke være rimeligt, at vi i dagens Danmark skal spare summer på kernevelfærden i den størrelsesorden, som Claus Hjort Frederiksen går og drømmer om. Det vil vi ikke finde os i.

Derfor har S og SF netop fremlagt et klart alternativ til regeringens nedskæringspolitik. Vi kalder det en ”fair løsning”.

Ekstreme spareplaner er ikke nødvendige for at komme ud af krisen. Vi har et alternativ, hvor pengene bl.a. hentes på et bedre og mere effektivt uddannelsessystem, bedre erhvervspolitik og 12 minutters ekstra arbejde om dagen.

Til gengæld sikrer vi, at kernevelfærdsområderne ikke forringes, og at der kommer skub i hjulene på det danske arbejdsmarked igen. Dét er en fair løsning og en anden politik end VKO's aktuelle velfærdsmassakre.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.