Kære aarhusianere – vågn op!

Et fremlagt forslag til helhedsplanlægning for Tangkrogområdet indeholder en katastrofe for vores smukke by og dens beliggenhed ved bugten.

Artiklens øverste billede
At fylde jord i bugten for at skaffe yderligere 22 ha til endnu større events på Tangkrogen er grænsende til vandalisme af vores strandvej , skriver Niels Jørgen Ravn Sørensen. Arkivfoto: Mathias Svold

Planen for Tangkrogen indeholder en udvidelse af renseanlægget for spildevand, udvidelse af Marselisborg Lystbådehavn, etablering af flere parkeringspladser til aktiviteterne i området og en voldsom udvidelse af eventpladsen ved opfyldning med jord i bugten, således 400 meter af vores flotte strandvej ind mod byen reduceres til en landevej. Det sidste er katastrofen.

Den smukke promenade med bugten og træerne på den ene side og de flotte huse på den anden side, som rigtig mange aarhusianere spadserer på, og som de fleste andre byer virkelig misunder os, bliver næsten halveret med det ene formål at skaffe plads til større events.

Når man betænker, hvor mange tusinde kvadratmeter jord kommunen råder over, er det svært at forstå, at den mest oplagte mulighed for at få denne plads er med store omkostninger at fylde jord i Aarhus Bugt.

Første gang jeg hørte om planen, troede jeg, det var en spøg eller en aarhushistorie.

Landinspektør Jens Aakjær har i et debatindlæg i JP Aarhus den 17. august udtrykt det endnu stærkere ved at sige, at Aarhus er ved at begå alle tiders største fadæse, hvilket jeg kun kan tilslutte mig.

Selvfølgelig skal rensningsanlægget moderniseres/udvides, bl.a. for at betjene de mange nye mennesker, som ønsker at bo i vores dejlige by. Jeg har også fuld forståelse for, at der skal skaffes nye bådpladser, i det omfang der er behov herfor. Men at fylde jord i bugten for at skaffe yderligere 22 ha til endnu større events på Tangkrogen er grænsende til vandalisme af vores strandvej.

Jeg er da også vidende om, at der af andre bekymrede borgere er udarbejdet mindst to alternative løsningsforslag, der tilgodeser de to førstnævnte forhold, men ikke en større eventplads, hvorved Strandvejen bevares i fuld længde som promenade.

På et møde mandag den 14. august blev helhedsplanen fremlagt af byrådsmedlem Steen B. Andersen.

Rigtig mange aarhusianere var mødt frem, og jeg hørte ikke en eneste – ud over byrådsmedlemmet – tale varmt for planen. Tværtimod udtalte alle med forskellige begrundelser kritik, nogle endda særdeles højlydt.

De fleste udtalte bekymring over den foreslåede amputering af Strandvejen.

Det blev også oplyst, at der foreløbig er indkommet over 12.000 underskrifter mod helhedsplanen.

Ingen af delene anfægtede tilsyneladende byrådsmedlemmets begejstring for planen.

Derfor kære aarhusianere – vågn op, hvis I ønsker at bevare vor smukke strandvej i fuld længde.

Tilkendegiv en mening i den igangværende høringsfase (frem til den 13. september), eller tilslut jer en underskriftsindsamling.

Endelig skal vi huske på, at der er valg til byrådet den 21. november. Vi kan stadig nå at redde Strandvejen.

Som 72-årig aarhusianer, der elsker den by, jeg har boet i hele mit liv, vil jeg bede – nej bønfalde – det siddende byråd om at vælge en alternativ løsning.

I vil lave menneskeskabte promenader på de bynære havnearealer, men bevar dog for os og kommende generationer den promenade, som naturen har givet os, der er langt den smukkeste.

 

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.