Vestlig sekulær kultur kontra islamisk stammekultur

Artiklens øverste billede
I teaterstykket ”Befri gudstjenesten” fik den kvindelige imam Sherin Khankan den 19. februar taletid for at prædike om fællesskab. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Apropos en imam i Aarhus Domkirke. En imam i en kristen kirke vil være som at sætte en løve i en fårestald. Er kristne så dumme, at de ikke ved, hvad islamisk stamme-kultur-diktatur er? Og har de glemt, hvad deres egen religion står for?

Kristendommen blev opfundet for 2.000 år siden i en lille jødisk stammekultur. Jødestammens stammegud, Jahve, blev omskrevet til Vorherre i kristendommen og Guds riget adskilt fra det romerske kejserrige – og så tog kristendommen i øvrigt jødestammens mytologi med sig.

Kristendommen altoverskyggende bidrag til skabelse af Vestens kultur blev sekulariseringen: at Gud, Vorherre, fik sit eget overnaturlige rige, der bestyres og forvaltes af en præstestand, mens jorde-riget dengang blev styret af den romerske kejser – og nu af folket ved demokratier. Vestlig kultur blev grundlagt på kristendommens adskillelse af det overnaturlige fra det timelige: kirkens åndsmagt og fyrstens (nu demokratiernes) politiske magt.

Fra fred til stammekrig

Islam blev opfundet for 1.400 år siden i en arabisk stamme i Mekka. Man ville gøre kristendommen kunsten efter og skabe en religion, der kunne erobre verden. Men i processen ændrede situationen sig fra fred i Mekka til stammekrig i Medina. En tidligere frugtbarhedsgud, Allah, blev omdigtet fra at have haft flere koner til at være en streng og grum enehersker samt ideologisk hærfører for sin stamme imod andre stammer.

Jødestammen blev udnævnt til at være muslimstammens ærkefjende. Ligeledes blev kristne – der havde opsplittet stammemagten i to – udnævnt til den islamiske stammekulturs svorne fjender.

Muslimstammen fik i stedet for en sekulær samfundsmodel en fortsat udelt stammekultur, hvori stammeguden Allah bestemmer alt – både hvad enhver stammeundersåt må tænke, må og skal gøre for at vise sin stammeloyalitet.

Forbudt at tænke sekulært

Der har været utallige krige mellem den islamiske stamme- og klankultur og vestlig kristen sekulariseret kultur, hvor altså det overnaturlige (religionen) er gjort til en individuel trossag.

Kristne har misforstået islam og givet “religionsfrihed” til muslimernes islamiske stammediktatur.

Vi har i Vesten et skarpt skel mellem det overnaturlige og det daglige, det politiske. Vores vestlige samfundsorden er sekulær. Muslimernes er non-sekulær. Derfor stammekultur. Heri er det forbudt at adskille det overnaturlige fra det jordiske og dagligdagen. Stammeguden Allah skal bestemme alt overalt.

Målet for islamisk stammekultur er et muslimsk ”overtrosdiktatur”. Alle skal være stammetro undersåtter og stammesoldater under stammeguden Allah.

Det er det og intet andet, muslimsk stammekultur går ud på. Muslimer har ingen “religion”, for religion er ikke udskilt fra den almindelige stammekultur.

Det er forbudt for muslimer overhovedet at tænke sekulært – at adskille det overnaturlige fra det jordiske og dagligdagen fra det politiske. Stammeguden Allah skal være med overalt!

Vi har i Vesten smidt vores tro på noget overnaturligt uden for dagligdagen – med det resultat at Vestens kultur i århundreder har været andre overlegne.

Kæmper mod Vesten

Men den islamiske stammekultur har i århundreder kæmpet indædt imod Vestens sekulære tænkning. Af uransagelige grunde er kristne nu begyndt at kalde den muslimske islamiske stammekultur for en religion – selv om de åndelige tanker stadig er sammenflettet med hele den øvrige stammekultur.

Kampen mellem islam og Vesten er en kamp mellem en diktatorisk stammekultur og vores vestlige sekulære samfundsmodel, hvor vi har adskilt det overnaturlige (religionen) fra vores øvrige samfund.

Islam er derimod diktatorisk og krigerisk stammekultur, hvis mål ikke er det enkelte menneskes “frelse”, men stammekulturens erobring af hele verden.

Islam er overtrosdiktatur. Vesten har sekulære nationer og lande med fri og frivillig trosreligion. Islam er diktatur og har ingen religion. Ikke desto mindre har kristne misforstået islam og givet “religionsfrihed” til muslimernes islamiske stammediktatur.

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.