Må ”vi” borgere også være her?

For knap et år siden var de fede overskrifter ”Erhvervslivet skriger på bedre veje”, nu er overskriften ”Klar melding fra erhvervslivet: Nødvendigt at flytte lufthavn”.

Må jeg på egne og andre medborgeres vegne i Aarhus spørge Erhverv Aarhus og mange andre ”højtflyvende” og ”storræsende” byrådspolitikere: »Må ”vi” almindelige mennesker overhovedet være her?«

Den 20/6 har Erhverv Aarhus store helsidesannoncer i byens aviser, få dage før byrådet skal behandle lufthavnsspørgsmålet med den leflende overskrift ”Borgmesteren og byrådsflertallet har visionerne”, hvor man henviser til, at erhvervslivet har behov for en bedre lufthavn – hold fast i visionerne. Samtidig praler Erhverv Aarhus af, at foreningen repræsenterer 575 medlemsvirksomheder. Det er da flot, i betragtning af at vi ikke har en ny lufthavn, ik’?

Men så er 81 medlemmers høringssvar, som erhvervslivet tidligere har brystet sig af at have indsendt, ikke ligefrem pralende, og det er beskæmmende, at Erhverv Aarhus i daglig omtale i lufthavnsdebatten totalt udeholder, at der også findes et antal store virksomheder (vel at mærke produktionsvirksomheder), der har tilkendegivet, at de var og er direkte imod en ny lufthavn og er godt tilfredse med dem, vi har.

Tilsidesætter indsigelser

Erhverv Aarhus tilsidesætter, i uskøn harmoni med byrådsflertallet, totalt alle veldokumenterede indsigelser mod en ny lufthavn, den negative Rambøll-analyse, at over 50 pct. af borgerne i Aarhus har sagt nej tak til en ny lufthavn, mens 30 pct. sagde ja tak, de tusindvis af borgere, der bliver berørt af dette unødvendige prestigeprojekt, og hvem der skal betale for dette ”luftige” foretagende.

Det er utroligt selvmodsigende, når Erhverv Aarhus og mange byrådspolitikere går så meget i selvsving for at få anlagt en ny lufthavn, at de totalt udeholder nuværende og tidligere fremlagte facts om byudviklingen i Aarhus, som har været en drønende succes i årevis, og hvor erhvervsvirksomhederne er strømmet til byen, altså mens lufthavnen lå og ligger, hvor den altid har ligget.

Fede overskrifter

I 2011 var de fede overskrifter i medierne bl.a.: Aarhus den by i Danmark, der har fået tilført FLEST arbejdspladser, og samtidig benævnes Aarhus som ”Byggekranernes hovedstad”, simpelthen fordi der bygges mere i Aarhus end i nogen anden by i landet.

Samme år viste en undersøgelse foretaget blandt 7.000 unge akademikere, at efter København var Aarhus den by, disse helst ville arbejde i.

Hvert år lige siden har Aarhus brystet sig af sine mange erhvervstilflyttere og sine mange byggerier, hvor arkitektfirmaerne boltrer sig som ål i mudder, ligesom uddannelsesstederne vokser i samme takt.

Hvorfor foretrækker erhvervslivet ikke at bygge i Aalborg eller Vejle, så får de jo en lufthavn serveret, som de ønsker, gør de ik’?

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.