Aarhus bør dække lufthavnsunderskud alene

Aarhus Byråd bærer ansvaret for lufthavnens pressede økonomi.

Artiklens øverste billede
Borgere i mindretalsaktionærkommunerne har måttet bøde med højere skatter for at dække underskuddet i Aarhus Lufthavn i Tirstrup. Foto: Jens Henrik Daugaard

Det er med stor glæde, at jeg kan konstatere, at borgmestrene i de kommuner, der er mindretalsaktionærer i lufthavnen i Tirstrup, nu i deres høringssvar stiller hovedaktionæren, Aarhus Byråd, stolen for døren og meddeler, at man ikke fremover vil dække de store underskud i Aarhus Lufthavn, som Aarhus Byråd er årsag til med sine fortsat urealistiske planer om en ny lufthavn ved Thomasminde.

At man samtidig meddeler, at man ikke ønsker at medvirke til dækning af de milliardunderskud, som bygning og drift af en ny lufthavn ved Thomasminde vil generere, er sund fornuft.

Lad Aarhus Byråd sidde med ”aben”, det er dem, der forårsager lukning af lufthavnen i Tirstrup. At Bünyamin Simsek, rådmand i Aarhus (V), beklager sig over, at mindretalsaktionærerne trækker stikket og ikke fremover vil dække underskud i samme forhold som tidligere, er ikke til at tage alvorligt. Aarhus burde for længe siden have stået for dækning af hele  underskuddet i Aarhus Lufthavn grundet sin evindelige talen lufthavnen ned og ønsker om ny lufthavn tættere på Aarhus.

Vi borgere i mindretalsaktionærkommunerne har måttet bøde via skatterne for dækning af den andel af underskuddet, som vor aktieandel tilskrev os.

Det er samtidig glædeligt, at man nu fra såvel venstre som højre side i det politiske spektrum anser tankerne om en ny lufthavn tættere på Aarhus som værende død.

De eneste, det ikke er gået op for, er borgmester Jacob Bundsgaard og hans medløbere.

Det ville være rart, om man for længe siden havde set læserbreve fra folketingspolitikere, der tog afstand fra tankerne om en ny lufthavn ved Thomasminde, men bedre sent end aldrig.

Vi må håbe, at det slutter her, og at vi sammen med Aarhus kan genrejse Aarhus Lufthavn i Tirstrup – bl.a. ved etablering af motorvej og letbaneforbindelse, gratis parkering og opgradering af hele lufthavnen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.