Aarhus Jazz Orchestra gentænker de traditionelle Ridehus-koncerter

Ridehuset bliver ramme om en helhedsoplevelse i flamencoens tegn

Artiklens øverste billede
Aarhus Jazz Orchestra, her fotograferet under en prøve, har støbt et flerdagesarrangement sammen, der går under titlen ”Flamenco Big Band Nights”. Arkivfoto: Jan Dagø

Hvert år, når Aarhus’ årlige jazzfestival løber af stablen, bliver jeg ekstra stolt af mit arbejde som orkesterchef for Aarhus Jazz Orchestra.

Det er nemlig her, orkestret virkelig træder frem i lyset som byens eget bigband. Vi er meget stolte af at være en central del af Aarhus’ mangfoldige kulturliv, og det er især i Aarhus Jazz Festival, vi med vores traditionsrige Ridehus-koncerter mærker den glæde, som jazzmusikken spreder blandt byens borgere og besøgende.

Aarhus Jazz Festival har nu eksisteret i 27 år. Og det har aldrig gået så godt for Aarhus’ jazzuge. I begyndelsen var målet at skabe en begivenhed, der præsenterede både dugfriske jazztalenter og erfarne internationale navne. Det kan festivalen stadig bryste sig af den dag i dag. Men festivalen tænker også i nye toner. Og netop at gentænke er, hvad Aarhus Jazz Orchestra gør med dette års Ridehus-koncerter.

Aarhus Jazz Orchestra har spillet koncerter i Ridehuset i godt og vel 23 år. Det er en tradition, vi har tænkt os at holde i live. Men i år foregår koncerten på en ny måde, der inddrager ikke blot lyttesansen, men hele sanseapparatet. I år skal vi ikke bare lytte – vi skal smage, dufte og danse.

I flamencoens tegn

Aarhus Jazz Orchestra har støbt et flerdagesarrangement sammen, der går under titlen ”Flamenco Big Band Nights”. Med workshops, danseshow og Flamenco Foodmarket danner Ridehuset ramme om en helhedsoplevelse i flamencoens tegn.

Vi gentænker ikke, fordi der er noget galt med jazzkoncerten i sin oprindelige form. Vi gentænker, fordi kultur ikke længere er for den enkelte, men for alle. Det er, hvad Aarhus Jazz Orchestra gerne vil være – et orkester for alle. Og det får vi netop mulighed for at være som en del af Aarhus Jazz Festival.

Som en nutidig og innovativ kulturorganisation er vi meget anerkendende over for, at kultur i dag er i hastig udvikling mod helt nye måder at tænke kunst og musik på. På det område har Aarhus by allerede bemærket sig som frontløber – både som den anden mest besøgelsesværdige by i Europa ifølge Lonely Planet, som nordisk stjerne ifølge The Guardian og selvfølgelig ved at være udnævnt som kulturhovedstad i 2017.

Dette kulturelle højniveau er også Aarhus Jazz Orchestras uomgængelige stræben. Ved at kombinere vores musikalske topniveau og verdensstjerner inden for flamenco i et nyt og helstøbt arrangement bidrager vi til byen, ikke blot med musik i verdensklasse, men med musikalsk nytænkning på niveau med Aarhus’ flotte omdømme.

Jazzmusik kan være mange ting. Et legerum, et fordybelsesrum, en swingende dansepartner. I år har Aarhus Jazz Orchestra omfavnet flamencoen i en form, hvor der er plads til det hele – til jazzen, til dansen, til maden. Uanset om man blev født med flamencoskoene på, om man er nysgerrig på genren eller blot har lyst til at stå og drømme sig hen til den sicilianske solnedgang over en gang tapas, er der plads, når Aarhus Jazz Orchestra omdanner Ridehuset til ”Flamenco Big Band Nights” til Aarhus Jazz Festival 2016.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.