Er S imod af princip?

I torsdags kunne man her i avisen læse, at Socialdemokraterne og Enhedslisten ikke vil acceptere, at man fjerner nogle af de mange gelændere, der er på vores plejehjem. Umiddelbart lyder det da også som en dårlig idé. Altså hvis man ignorerer fagkundskaben, og de erfaringer vi allerede har.

På vores plejehjem Kløvervangen har man ikke haft gelændere siden en renovering i 2009. Og det helt uden at vores ældre falder på gangene hele tiden. Faktisk sker de fleste fald i de ældres egen bolig. Derudover bemærkede man også på Kløvervangen, at de der brugte gelændere fik indsnævret deres verden. De bevægede sig ikke væk fra gelænderet, og derved var der nogle, der blev isoleret fra fællesskabet. Det var altså en falsk tryghed for beboerne, der havde brug for hjælp, men også for de, der ikke havde brug for hjælp.

Det nye Aarhus Friplejehjem, der åbnede sidste år, har fravalgt brugen af standardgelændere, men i stedet vagt at prioritere beboernes individuelle behov. Eksempelvis får beboere med lammelse i den ene side en enhåndsrollator med medløb. Det giver en naturlig inddragelse af den lamme hånd og arm. Og beboeren får samtidig trænet brugen af armen. Der er ansat terapeuter i alle plejehjem, der arbejder målrettet med den enkelte beboers behov. Ergo- og fysioterapeuter ser på alle beboernes individuelle behov inden gelændere evt. fjernes.

Hermed skabes der reel tryghed frem for en falsk tryghed.

Og så er der altså ikke tale om et diktat fra rådmanden, som Peter Hegner Bonfils forsøger at få det til at fremstå som. I dialog med ledelsen på det lokale plejehjem, vurderer man, om det er hensigtsmæssigt at fjerne gelændere ved en fremtidig renovering. Og man fjerner selvfølgelig heller ikke gelændere ved trapper og andre steder, hvor der er en sikkerhedsrisiko.

I stedet for at have fokus på at hjælpe den enkelte ældre, ja, så virker det lidt, som om Socialdemokraterne og Enhedslisten bare er imod for at være imod Rådmanden.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.