Ny politisk kultur, tak!

Der er grund til bekymring. Bekymring over at unge som gamle fortæller mig, at de ikke længere tror på demokratiet, Christiansborg skal brændes ned, og at de ikke vil tage deres stemme i brug. Bekymring skal føre til handling, og derfor har Alternativet nu et konkrete forslag til, hvordan vi kan skabe en ny, åben og mere involverende politisk kultur i Danmark.

Da Dong Energy blev solgt til Goldman Sachs skete det, på trods af at 200.000 borgere havde skrevet under på, at det ikke skulle ske. Men opråbet blev ikke taget alvorligt. Befolkningen blev fejet af banen med et svar om, at det var den klogeste beslutning og derfor ikke til diskussion.

Når en folkestemning rejser sig på den måde, så skal den tages alvorligt af alle politikere. Aarhus-borgernes bekymringer fortjener ordentlige svar fra Christiansborg og skal tages alvorligt, ellers har mistilliden gode kår. Og det har den haft længe.

Nu er det på tide, at vi vælger en anden retning: Tilliden mellem politikere og befolkning skal genoprettes. Derfor har Alternativet fremsat et beslutningsforslag til, hvordan vi skaber en ny, åben og mere involverende politisk kultur i Danmark.

Inspiration fra Finland

Den nye, åbne og mere involverende politiske kultur skal komme igennem tiltaget ”Åbent Ministerium”.

Når en folkestemning rejser sig på den måde, så skal den tages alvorligt af alle politikere.

Forslaget går ud på, at borgere skal kunne komme igennem med et lovforslag, såfremt det kan opnå 50.000 stemmer fra øvrige borgere og godkendes af Justitsministeriet.

Beslutningsforslaget skal fremme borgernes lyst til at engagere sig og komme med forslag til nyskabende tiltag. Det skal styrke forbindelsen mellem befolkning og folketing.

Inspirationen til det åbne ministerium kommer fra Finland, hvor man indtil videre har haft held med, at komme igennem med seks forslag til det finske parlament. Ved at indføre et sådant tiltag i Danmark sikrer vi, at folket kan tage aktiv del i de beslutningsforslag, der bliver sat for dagen inde på Christiansborg. Samtidig sikrer det også, at de folkevalgte skal tage det seriøst, når der kommer indvendinger fra folket.

Således sætter vi en tyk streg under, at vi i Alternativet mener det alvorligt, når vi siger, at vi ønsker en anden politisk kultur i Danmark. En ny politisk kultur, der er mere åben og involverende og samtidigt gør afstanden fra Aarhus til Christiansborg kortere.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.