Skal københavnske embedsmænd bestemme over Botanisk Have?

Artiklens øverste billede

I et indlæg i JP Aarhus 1/4 slår Danmarks Naturfredningsforening til lyd for, at Botanisk Have bør fredes, og at det bør ske for at stoppe yderligere udvidelse af Den Gamle By. Det er imidlertid ikke helt uproblematisk.

Jeg synes, at Danmarks Naturfredningsforening i denne sag skyder gråspurve med kanoner og samtidig fører en mærkelig kamp mod vindmøller.

For det første, fordi en fredning vil flytte retten til at bestemme over Botanisk Have fra Aarhus Kommune til Naturstyrelsen, der ligger på Haraldsgade 53 på Østerbro i København. Væk fra politikere og embedsmænd, der bor og arbejder i Aarhus, og over til statslige embedsmænd, der formentlig ikke har noget særligt kendskab til hverken Botanisk Have eller til Aarhus.

For det andet, fordi Den Gamle By ikke har planer om at overtage andre dele af Botanisk Have end det areal, som museet i forvejen råder over og arbejder på.

Den planløsning, man fandt frem til for snart 10 år siden, respekterer den vigtige grønne kile og sikrer samtidig, at det bliver muligt at lave en harmonisk overgang mellem museet, parken og byen.

Lad Aarhus styre

Den Gamle Bys aktuelle planer kan fint holdes inden for det område, der i dag er påvirket af arbejdet med en underjordisk bygning til Aarhus Story, som bliver til den historiske fortælling, byen har manglet i mange år.

Jeg synes, at Danmarks Naturfredningsforening i denne sag skyder gråspurve med kanoner og samtidig – som Don Quijote – fører en mærkelig kamp mod vindmøller. Og mon ikke, at foreningens kræfter vil blive bedre brugt på områder, hvor der virkelig er behov, og hvor man ikke har en fornuftig forvalter, som i dette tilfælde Aarhus Kommune, til at tage vare på et så værdifuldt areal som Botanisk Have.

Personligt er jeg mere tryg ved, at Botanisk Have styres fra Aarhus frem for fra København.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.