En mand fyret - og hvad så?

Det ville have klædt politikerne at fremsætte forslag til, hvad man skal gøre anderledes, frem for blot at fyre socialchefen.

Så fik S og SF deres offer. De fik fjernet en leder fra socialforvaltningen, og dermed kan alle børn i Århus Kommune se langt lysere på fremtiden.D'herrer Ango Winther (S) og Claus Thomasbjerg (SF) satte sig tidligt i spidsen for kampagnen mod Venstres rådmand og ledelsen i forvaltningen. Nu har de så fået, hvad de gik efter.For intet andet har de fremsat forslag om. Der er ikke lavet om på målsætninger eller politikker indenfor området, så bortset fra en enkelt leder fortsætter alt som før. Jeg synes, det har været skammeligt at følge, hvordan to medlemmer af byrådet har kunnet slippe afsted med at sige så lidt nyt og konkret på så væsentligt et område som førnævnte.For ganske nyligt vedtog Århus Byråd stort set at fortsætte den børn- og ungepolitik, som har været gældende de forgangne år. Det vil sige, at vi stadig skal arbejde på at have færre anbragte børn i fremtiden.Ikke den store effekt

Og det er såmænd også ganske godt, for i modsætning til Ango Winther og Claus Thomasbjerg ved de fleste, at tvangsfjernelser af børn og unge ikke har den store effekt. I langt de fleste tilfælde er det penge ud ad vinduet. Det er der mange grunde til, blandt andet alle de forsøg på samarbejde, som man som forvaltning skal igennem med familien, inden man kan skride ind for alvor.Det ville have klædt det socialistiske flertal at fremsætte forslag til, hvad man ville gøre anderledes.D'herrer Ango Winther og Claus Thomasbjerg, som er hhv. formand og næstformand for det udvalg, som fjerner børn hjemmefra, kunne også have lavet praksis om. Dette må vi stadig have til gode.Når jeg kommer tilbage i byrådet, vil jeg arbejde på, at Århus får langt mere forebyggende arbejde, at vi tør forsøge nye tiltag i hjælpen til socialt dårligt stillede familier, og at samarbejdet mellem alle, der arbejder med børn og unge, bliver styrket til gavn for de dårligst stillede børn og unge. Det har vist sig at hjælpe.Det er der selvfølgelig ikke så store armsving i. Til gengæld får børnene langt større glæde af det.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen