Århus vil trodse finanskrisen

I kampen mod økonomisk tilbagegang er der brug for angrebsspil.

Vi er kommet ind i det nye år i skyggen af en finanskrise, vi alle påvirkes af i større eller mindre grad. Enkelte er blevet direkte ramt på deres job og indtjening, mens det for mange er et fænomen, man følger i medierne med bekymring.

Hvordan vil det udvikle sig i det nye år - og hvad kan vi gøre?

Jeg er helt overbevist om, at vi kan gøre en del for at trodse krisen og dermed bidrage til at sikre, at den finansielle afmatning og dens konsekvenser bliver så kortvarige og svage som muligt.

Forudsætningen for det er absolut til stede i Århus, landets hurtigst voksende storby, det vestdanske vækstlokomotiv og førende vækstcenter.

I løbet af de seneste 10 år er der skabt over 20.000 nye arbejdspladser i Århus; sidste år alene næsten 6.000, og Århus har i 2008 markeret sig meget stærkt som det byområde, hvor moderne, internationalt orienterede virksomheder vælger at placere eller styrke deres aktiviteter - som ofte tiltrukket af vores viden- og innovationsmiljøer.

Det er en klar bekræftelse af, at vores erhvervspolitiske satsninger som en internationalt orienteret vækst-, videns- og uddannelsesby har været rigtige. Århus fremstår i dag som en meget attraktiv by at bo, uddanne sig og arbejde i - og kan derfor langt hen ad vejen levere den arbejdskraft, moderne virksomheder har brug for.

Gang i mange projekter
Samtidig har Århus i de seneste år sat så mange bygge- og byudviklingsprojekter i gang - f.eks. De bynære Havnearealer, Danmarks største hospitalsprojekt i Skejby, letbanen, erhvervshavnen, Marselistunnelen mm. - at der også på anlægsområdet vil være godt gang i hjulene. Finanskrise eller ej.

Det er naturligvis sådan, at ingen i dag ved, hvilken økonomisk situation, vi har i vente.

Men jeg er af den overbevisning, at fremtiden er nemmere at forudsige, hvis vi selv forsøger at skabe den.

Eller sagt på en anden måde: I kampen mod den økonomiske tilbagegang er der brug for angrebsspil - ikke en defensiv indsats.

Ny by- og erhvervshandlingsplan
Derfor vil vi blandt andet i det nye år fastlægge en ny by- og erhvervshandlingsplan, hvor vi sætter nye ambitiøse mål for Århus som erhvervsby. Den overordnede vision er klar: 75.000 nye indbyggere og 50.000 nye arbejdspladser inden 2030.

For at det kan lykkes, er det helt afgørende, at vi bevarer og gerne udvikler det unikke, forpligtende samarbejde mellem visionære aktører fra erhvervslivet, uddannelses- og forskningsmiljøet, kulturen, organisationerne samt de offentlige myndigheder i Århus.

Vi vil i Århus med andre ord arbejde målrettet på mange fronter for at fastholde den gode udvikling, der er grundlaget for byens velstand og velfærd.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.