Pengene er måske brugt

HVEM ER ”tyv”, og hvem er ”hæler” i sagen om den kommunale vægring ved at betale de penge tilbage til forbrugerne, som kommunen igennem flere år ulovligt har opkrævet for fjernvarmeforbrug?

Tyv: Ja - det er svært at undgå at få øje på tyven i skikkelse af Århus Kommune, som har ”stjålet” de alt for mange mio. kr. direkte op af fjernvarmeforbrugernes lommer.

Hæler: Oftest er hæleren vel næste led i forbryderkæden.

I herværende sag er det vanskeligt ikke også at få øje på Århus Kommune i den rolle.

Århus Kommune har tilsyneladende endnu ikke, selv efter seneste beslutning om fordeling af den omstridte fjernvarmeformue, forstået, at den nok opererer med en hælervare.

Hvad er det, kommune, rådmand og varmechef ønsker at lægge røgslør over, når de med alle former for krumspring forsøger at forhindre, at borgerne omgående skal have deres penge retur uden at skulle acceptere kommunale betingelser om køb af spareforanstaltninger og/eller åremålsbestemte tilbagebetalingsrater?

Hvor er pengene?


Kan det forholde sig sådan, at varmechefen allerede har disponeret over pengene til andre formål, og at pengene i virkeligheden slet ikke er at finde i ”varmekassen”?

Har kommunen ikke fattet, at borgerne ved, at pengene er deres, og at de ligger bedst og sikrest i egne lommer?

Har kommunen ikke fattet, at borgerne ikke har tillid til, at kommunen tillader sig at forvalte midler, som man uretmæssigt er kommet i besiddelse af?

Løsning: For enhver rettænkende person synes det nemt at konkludere, at løsning på fadæsen kun kan være, omgående og uden nogen form for betingelser som f.eks. tidligere nævnte køb gennem Wupti, at tilbagebetale pengene til de retsmæssige ejere, nemlig varmeforbrugerne, og om der trods alt skulle dukke lidt sund fornuft op hos rådmand og varmechef, vil det være naturligt for dem i et lyst øjeblik at beslutte, at beløbene betingelsesløst skal tilbagebetales her og nu, endda tillagt renter.

Forlang pengene udbetalt


Jeg vil kraftigt opfordre til, at alle berørte varmeforbrugere, også dem, som nu er fraflyttet kommunen, dels støtter Bjarne Schophuus' underskriftindsamling og dels forlanger retmæssigt tilgodehavende udbetalt omgående og betingelsesløst - vil kommune, rådmand og varmechef ikke høre, må de føle.

Naturligt vil det være, som der også allerede fra anden side er slået til lyd for, at rådmand og varmechef erkender, at de har håndteret sagen ansvarsløst og slet ikke har forstået sagens alvor.

De bør derfor træffe beslutning om omgående at forlade deres poster og overlade dem til personer, der har power til at komme ind til benet i sagen og få den løst på en for varmeforbrugerne tilfredsstillende måde, altså personer, som ikke har intentioner om at spille en rolle som hverken tyv eller hæler.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.