Kong Bundsgaard og byfortætningen
Nu bliver den upopulære havneudvidelse i Aarhus gennemført på en fuldstændig CO2-neutral måde, hævder beslutningstagerne fra Socialdemokratiet, SF, Venstre og De Konservative. Det er jeg ikke helt sikker på, at Forbrugerombudsmanden og hendes kvikguide om bæredygtigt byggeri og miljømarkedsføring er enige i.
De aarhusianske redaktører fra de større aviser og lokalavisen veksler mellem at kalde det godt spin, forsøge at lyde neutrale og ligefrem hylde Jacob Bundsgaard som provinsbyens og nutidens svar på Christian IV. En konge, der er kendt for at forsøge at bekæmpe svenskerne, bygge tårne i København, hvis portræt kan ses på etiketter på mørkt hvidtøl, som kendes for at være med i ”Olsen Banden ser Rødt” og for at insistere på at brænde den unge, velhavende borgerfrue Maren Splid som heks på bålet.
Om det bliver borgermodstanden, bugten eller byrådet, der først ryger, må tiden vise. Eller om Lighthouse får en lige så lang levetid som Rundetårn. Det er i hvert fald blevet lidt sværere at sætte ild til borgerne i dag, end det var i midten af 1600-tallet. Og om Jacob Bundsgaard om nogle hundrede år vil optræde i en populær film, er også tvivlsomt.
Så venter vi spændt på resultatet af det politiske spin om Kongelundsprojektet med den rummelige VIP-loge for aldrende, primært mandlige, velhavere og magtfulde i skoven, der er ældre end både Jacob og Christian IV og endnu elskes af aarhusianerne under navnet Marselisborgskovene.
Jeg glæder mig til næste valg. Selv om vi nu ikke længere kan bruge hele store bededag i det grønne til at bede for Aarhus. Hvorfor afskaffer de ikke bare de røde faner og 1. maj? De røde faner kunne så passende genbruges som undertøj til Forsvarets kvinder, der klager over, at de får hvidt, gennemsigtigt unisex undertøj udleveret.