Fællesrådet til Bundsgaard og Stavnsbo – er alle forslag til Pier 3 velkomne?

På Aarhus Ø ved vi, at der er et kæmpe behov for at skabe en ny type by, hvor kvalitet gøres op i andet end etagemeter. Vi ved, at der i Aarhus centrum mangler plads til natur, kultur og sportsfaciliteter.

Artiklens øverste billede
Byens ledelse og byens borgere er ikke altid enige om prioriteringerne. Tegning: Rasmus Sand Høyer

Kære Jacob Bundsgaard og Steen Stavnsbo. Tak for jeres pressemeddelelse om Pier 3 på Aarhus Ø og signalerne om en »omfattende borgerinddragelse«.

Det kan vi jo kun glæde os over, ikke mindst set i lyset af, at manglende borgerinddragelse har været et ofte gentaget tema for hele byen i en længere årrække. Dejligt, at I vil rette op på det.

Men vi bliver alligevel lidt usikre, når vi læser pressemeddelelsens indhold. For godt nok skriver I om borgerinddragelse og grønne byrum, men størst fokus er på byggefelter og et bebygget Pier 3 sammen med en kommerciel partner, der skal indgå i et arealudviklingsselskab.

For os lyder det, som om Piers 3 fremtid derfor er låst ret meget fast på forhånd, og vi hurtigt kan komme i en situation, hvor bygherrerne ender med at sætter dagsordenen for Pier 3. Og at borgerne står tilbage med knuste drømme og en følelse af, at alt gik, som det plejede. Der vil vi meget nødig ende igen.

I og resten af byrådets politikere ved, at vi i Fællesrådet har haft en park på Pier 3 som vores væsentligste mærkesag siden rådets oprettelse i 2016. Vi har gang på gang skrevet om, hvorfor vi tror på, at en park på Pier 3 kan blive et stort aktiv for Aarhus, og vi holdt så sent som i 2021 et vælgermøde, hvor parkvisionen på tværs af partifarve blev rigtig godt modtaget. Over 3.200 borger har indtil nu bakket op om visionen med en underskrift, ligesom alle midtbyens fællesråd bakker op.

Det, vi har bedt jer politikere om, er, at de økonomiske konsekvenser ved at gå fra byggeri til en park med de muligheder, den kan give byen, afdækkes. Vi ved, at der er et kæmpe behov for at skabe en ny type by, hvor kvalitet gøres op i andet end etagemeter. Vi ved, at der i Aarhus centrum mangler plads til natur, kultur og sportsfaciliteter, f.eks. til de store sejlsportsstævner, der for alvor er ved at blive et vartegn for byen. Byen har brug for, at der iværksættes en økonomisk analyse af, hvad det vil koste at sætte Pier 3 fri, og hvad Aarhus ville kunne få i stedet.

Vi håber, I vil rydde pladen og lade alle muligheder være åbne. Vi ved godt, at en park på Pier 3 kræver ekstern finansiering, f.eks. fra fonde eller andre, der vil byen og dens borgere det godt. Måske venter de bare på et signal fra jer om, at I gerne vil have, at de involverer sig.

Men når der allerede inden borgerinddragelsen tales om en kommerciel partner, der må forventes at skulle tjene penge på at sælge boliger og erhvervsbygninger, låses den fri debat fast, og byen risikerer at gå glip af de idéer, der måske kunne vise sig at blive til en af byens bedste investeringer i fremtiden.

Ingen betvivler værdien af f.eks. Hyde Park i London eller Central Park i New York. Vi vil derfor appellere til, at I sætter drømme og visioner for Pier 3 fri – hvad har vi at miste?

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.