Tryghed er ikke lig med massiv overvågning

Det maler et billede af hemmelighedskræmmeri, når byens borgmester ikke vil give borgerne indsigt i, hvor der er sat overvågning op.

Artiklens øverste billede
Kronik 2908 17. Overvågning, Big brother

Den seneste tids fokus på tryghed har igen skabt interesse for spørgsmålet om overvågningskameraer i Aarhus. Det er velkendt, at der er opsat rigtig mange kameraer rundtom i vores by. Derfor er det også problematisk, at borgmester Jacob Bundsgaard ikke vil svare på, hvor disse er placeret.

På byrådsmødet onsdag den 11. maj blev Jacob Bundsgaard foreholdt spørgsmålet af Venstres gruppe, og endnu engang stod det klart, at borgmesteren ikke har i sinde at give Aarhus’ befolkning et svar på placeringen af de ca. 1.800 overvågningskameraer, som allerede er opsat i byen.

Det er altså ikke en prioritet for ham at oplyse aarhusianerne om, hvor denne massive overvågning reelt finder sted.

Mens regeringen presser yderligere på i forhold til mulighederne for overvågning, oplever man samtidig en hemmelighedsfuld borgmester i Aarhus, og det efterlader os desværre tilbage med en dyb bekymring om, hvorvidt overvågningsdagsordenen er ved at løbe helt løbsk.

Det må være borgernes ret at vide, hvor og hvordan de bliver overvåget, hvis man skal kunne acceptere et sådan indgreb i privatlivet. For Venstre er det vigtigt at understrege, at overvågning for os ikke er lig med tryghed.

Der har de seneste år været en bekymrende tendens til at sætte lighedstegn mellem de to, men for mange skaber det ikke tryghed konstant at være i kameralinsens sigte.


Det er højeste prioritet at have borgernes sikkerhed og rettigheder med i tryghedsdagsordenen. Det er derfor ikke tilfredsstillende, når borgmesteren ikke engang vil fortælle, hvor kameraerne er placeret.

Det maler et billede af hemmelighedskræmmeri, og noget så seriøst som overvågning af borgerne er et område, hvor der er nødt til at være en form for gennemsigtighed. Borgmesteren står derfor over for en skillevej.

Vil han være ærlig og give aarhusianerne de svar, de har krav på, eller vil han fortsætte tavsheden og skabe endnu mere bekymring og utryghed?

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.