Jacob Bundsgaards gode exit fra borgmesterposten!

Jacob Bundsgaard laver en ny Wammen! Der er en god flaske rødvin på højkant.

Artiklens øverste billede
Tegning Rasmus Sand Høyer

»Vi kommer ikke til at sætte byudviklingen i stå, men vi skal være meget mere præcise i, hvad man kan forvente sig af et byggeri i Aarhus,« siger Jacob Bundsgaard, som generelt vil øge borgersamarbejdet i kommunen. »Det handler bl.a. om større indflydelse og flere kompetencer til de lokale fællesråd.« Se JP Aarhus den 30. april 2022.

Det er gode takter fra Aarhus Kommunes nuværende borgmester. Det forudsætter imidlertid, at alle fællesrådene agerer efter de samme spilleregler. Alle valgberettigede borgere i de respektive lokalsamfund skal naturligvis have stemmeretlig adgang til fællesrådenes generalforsamlinger. Som det er nu, så er det f.eks. i Beder-Malling-Ajstrup Fællesråd kun de foreninger, der betaler 450 kr. til fællesrådet, der har stemmeret. Som borger kan jeg kun være med på en lytter, men må dog godt ytre mig.

Jeg har yderligere to forslag til fremme af borgerinddragelse:

Forslag nr. 1: Byrådet forpligter involverede forvaltninger og/eller politikere til at offentliggøre visioner/oplæg til de projekter, forvaltningerne vælger/pålægges at bruge ressourcer på til evt. fremtidig lokal og kommunal udvikling. Disse planer/projekter offentliggøres på kommunens hjemmeside. Aarhus Lokalplan Portal

Hvert år i forbindelse med budgetvedtagelsen evalueres og forbedres forslag 1 efter høring hos de enkelte forvaltninger.

Forslag nr. 2: I de enkelte lokalbyer og/eller lokalområder kan x antal personer (antal engagerede borgere i pct. x antal indbyggere/beboere) forlange et fysisk eller et digitalt dialogmøde/borgermøde med den/de forvaltning(er) og/eller den/de politiker(e), som er relevante for emnet. Procentsatsen fastlægges hvert år sammen med budgetvedtagelsen.

I 2019 indgik jeg et væddemål med Jacob Bundsgaard. Min påstand var og er, at Jacob Bundsgaard kun har fokus på Aarhus by og altid kun siger Aarhus by. Det gør han så igen i interviewet med JP Aarhus den 30. april. Jeg har – efter min mening – stadig en flaske god rødvin til gode. Jacob Bundsgaard understregede ved væddemålets indgåelse, at det skulle være en god flaske. Vi har Bichel i Malling. Malling er en del af Aarhus Kommune! Jeg har ofte inviteret Jacob Bundsgaard til Malling en dag, Malling Kro har åbent. Det gør jeg hermed igen.

Jeg sætter en flaske mere på spil om Jacob Bundsgaards exit fra borgmesterposten i Aarhus.

Hvis Socialdemokratiet danner regering efter valget i 2023, bliver Jacob Bundsgaard igen tilbudt en ministerpost. Det vil give Jacob Bundsgaard den gode exit, men er måske et år for tidligt for den unge Anders Winnerskjold.

Så i stedet for en ny Wammen i 2023 venter Jacob Bundsgaard til medio 2024, hvor Anders Winnerskjold så har fået flere kilometer i fødderne. Her bliver Jacob Bundsgaard så igen i forbindelse med en regeringsrokade tilbudt en ministerpost – og takker ja.

Hvis Jacob Bundsgaard genopstiller til borgmesterposten i november 2025, så har jeg tabt en flaske rødvin. Den vil jeg selvfølgelig bede Bichel levere til Jacob Bundsgaard – uanset om han bliver valgt eller ej.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.