Børn og Unge-rådmanden bør holde sig til fakta

Hvor meget skal politikere holde sig til fakta og forskningsresultater? Det er vigtigt, at alle dele af forskningen bliver videreformidlet og ikke kun det, der passer ind i den agenda, som ligger for dagen. Især når man er rådmanden for Børn og Unge og videreformulerer forskningsresultaterne omkring en karakterfri hverdag.

Forskningsrapporten konkluderede, at børn og unge har individuelle behov, når det kommer til karakterer. For nogle giver karakterer en tryghed i form af at tydeliggøre elevernes faglige ståsted. For andre er karaktererne en stressfaktor. Derudover viser rapporten, at brugen af formativ feedback kan rette elevernes fokus fra præstation til egen faglig udvikling. Således viser rapporten både fordele og ulemper ved brug af karakterer i folkeskolen.

Rådmanden har i byrådssalen og pressemeddelelser stort set kun vinklet på den sidste del. Hvis det sker, at politikerne drejer fakta og resultater til egen vinding, hvordan ved vi så, at de i realiteten arbejder for borgernes – i dette tilfælde de yngre borgers – bedste? Vi er nødt til at lytte til udtalelser, fakta og resultater for at sikre, at ingen børn, unge eller forskere føler sig forbigået.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen